Αλεπούδες στον Πειραιά: Άλλη τροπή παίρνει η υπόθεση – Νέα εμφάνιση στο λιμανάκι Κερατσινίου


Το Piraeus Press πριν λίγες μέρες δημοσιοποίησε αποκλειστικό βίντεο με την αλεπουδίτσα που έκοβε βόλτες στο Γήπεδο της Χαραυγής στο Κερατσίνι.

Σήμερα, λάβαμε μέσω μέιλ καταγγελία από αναγνώστη του Piraeus Press, ότι τα άγρια ζωάκια κυκλοφορούν εδώ και καιρό στην περιοχή Κερατσινίου – Δραπετσώνας, προφανώς αναζητώντας τροφή και ότι παρά τις προσπάθειές του να αποτανθεί σε κάμια αρμόδια αρχή, η μια υπηρεσία πετούσε το μπαλάκι στην άλλη!

Η συνήθης τακτική του ελληνικού δημοσίου όμως βάζει σε κίνδυνο τόσο τα όμορφα ζωάκια που βρίσκονται εντός του φυσικού τους περιβάλλοντος, όσο και κατοίκους των περιοχών από ενδεχόμενη επίθεση, καθώς δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι οι αλεπούδες εκτός από γλυκά είναι και άγρια ζωάκια.

Ελπίζουμε μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, να υπάρξει η απαραίτητη «ευαισθητοποίηση» των συναρμόδιων αρχών, προκειμένου τα όμορφα ζωάκια να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν, σε ένα όμορφο δάσος!

Παρατίθενται αυτούσια η καταγγελία του αναγνώστη μας Μ.Α.:

Θα ήθελα να αναφέρω την εμφάνιση άγριων αλεπούδων στο λιμανάκι Κερατσινίου, Πειραιά (οδός Προποντίδος, δίπλα στο εργοστάσιο της ΔΕΗ)
Έχω φωτό και βίντεο από την περασμένη Κυριακή βράδυ 05/12/21.
Ενημέρωσα σχετικά την αστυνομία, την πυροσβεστική και την εταιρία προστασίας άγριας ζωής Άνιμα αλλά δηλώνουν ότι δεν είναι αρμοδιότητα τους και με παρέπεμψαν στην δασική υπηρεσία η οποία δεν έχει κάνει κάτι.
Οι αλεπούδες περιφέρονται στο σημείο όπου υπάρχει εκκλησάκι που γίνονται λειτουργίες, παιδική χαρά και ταβέρνα. Περιφέρονται ψάχνοντας τροφή, κυνηγούν τις πάπιες και τις γάτες που βρίσκονται στο λιμανάκι.
Ελπίζω να το δημοσιοποιήσετε και να βρεθεί κάποια αρμόδια υπηρεσία και να τις απομακρύνει σε ασφαλές σημείο.
Με εκτίμηση,
Μ.Α.