Αιφνιδιαστικός έλεγχος στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου – Δείτε τι βρήκαν οι επιθεωρητές

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε,τις βραδινές ώρες της Παρασκευής, στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου από Επιθεωρητές Κλιμακίου του Γραφείου Αλιείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, καθώς και στελεχών του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Κερατσινίου, βεβαιώθηκαν σε Α/Κ μηχανότρατα τα κάτωθι:

α) μια αλιευτική παράβαση, διότι είχε διενεργήσει αλιευτική δραστηριότητα με δίχτυ τράτας βυθού, το οποίο έφερε θήκη ενίσχυσης επί του σάκου διαστάσεων εξήντα τμ με άνοιγμα ματιών 90χιλ. αντί του προβλεπόμενου 120χιλ. Ανωτέρω τμήμα του αλιευτικού εργαλείου κατασχέθηκε.

β) μια αλιευτική παράβαση, διότι έφερε σάκο μη προβλεπόμενων διαστάσεων.

γ) μια αλιευτική παράβαση, διότι σύμφωνα με το δελτίο αποστολής είχε προβεί στην αλίευση ογδόντα οκτώ κιλών βακαλάου υπολειπόμενων διαστάσεων 13-15εκ. αντί του προβλεπόμενου 20εκ.

Ο συνολικός αριθμός των κατασχεθέντων αλιευμάτων ανέρχεται σε διακόσια πενήντα έξι κιλά, εκ των οποίων τα εκατόν εξήντα οκτώ εκποιήθηκαν με πρόχειρο πλειοδοτικό διαγωνισμό, ενώ τα ογδόντα οκτώ (88) υπολειπομένων διαστάσεων φυλάσσονται εντός θαλάμου Ιχθυόσκαλας Κερατσινίου και  πρόκειται να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.