ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ: Συνάντηση Βρεττάκου με τους περιπτερούχους

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τη νέα κανονιστική διάταξη για την χωροθέτηση των περιπτέρων, την οποία ετοιμάζειο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, συζήτησαν ο δήμαρχος, Χρήστος Βρεττάκος, με τους περιπτεριούχους της περιοχής.

Παράλληλα μίλησαν και για άλλα ζητήματα, όπως το ετήσιο τέλος που πληρώνουν τα περίπτερα για την κατάληψη του κοινοχρήστου χώρου, η αισθητική των κατασκευών κ.α.

Η προσέλευση των επαγγελματιών ήταν καθολική, ενώ παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Συνδέσμου των περιπτερούχων Πειραιώς & Περιχώρων και εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου.

Ο Δήμαρχος, Χρήστος Βρεττάκος, ξεκίνησε την σύντομη εισήγηση του λέγοντας ότι «θεωρήσαμε καθήκον μας πριν αποφασίσουμε για εσάς, να μιλήσουμε με εσάς», δεσμεύθηκε ότι «το ετήσιο τέλος που πληρώνουν οι περιπτερούχοι θα μειωθεί κατά 50%, από 20€/τμ σε 10€/τμ γιατί κατανοούμε ότι σε αυτή την δύσκολη κατάσταση ο τζίρος σας έχει μειωθεί δραματικά και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να σας στηρίξουμε», ενώ τόνισε ότι «θέλουμε να βρεθεί μία λύση που θα είναι λειτουργική και για τους επαγγελματίες και για την πόλη».

Η τελική πρόταση της δημοτικής αρχής θα έχει διαμορφωθεί και θα τεθεί σε διαβούλευση μέχρι το τέλος Μαρτίου.