ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ: Ένας χρόνος χωρίς τον Παύλο Φύσσα – Σήμερα η “μαύρη” επέτειος

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ήταν ένα χρόνο πριν όταν το μαχαίρι καρφώθηκε στην καρδιά του 34χρονου Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι, όταν όλη η Ελλάδα παραμιλούσε με το φρικτό φονικό! Ένα χρόνο μετά, η βία και η τρομοκρατία είναι ακόμα ανάμεσά μας! 


ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ 


Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2013, ο  ράπερ μαζί με την παρέα του παρακολουθούσαν αγώνα σε καφετέρια στην περιοχή του Κερατσινίου ενώ λίγα μέτρα πιο δίπλα μια άλλη παρέα έκανε, ή τουλάχιστον έτσι φαινόταν, το ίδιο.

Ξαφνικά, ανάμεσα στις δυο παρέες ξέσπασε άγριος καυγάς και το σκηνικό άλλαξε μόλις σε λίγα δευτερόλεπτα όταν το μέλος της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Ρουπακιάς, κάρφωσε το μαχαίρι στον Παύλο Φύσσα.



Ο νεαρός ράπερ ξεψύχησε στην άσφαλτο στην αγκαλιά της αγαπημένης του αφήνοντας πίσω του πόνο για τους γονείς και τους συγγενείς και χιλιάδες ερωτηματικά για όλους τους υπόλοιπους.


Η Ελληνική Αστυνομία δέχεται κλήση στις 11.00 το βράδυ της Τρίτης. Λίγα δευτερόλεπτα μετά μια ομάδα αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ φτάνει στο σημείο.

Μάρτυρες σοκαρισμένοι αποκαλύπτουν πως μια ομάδα 50 ατόμων με ρόπαλα βρίσκονται στη συμβολή των οδών Ιφιγένειας και Παναγή Τσαλδάρη στην Καφετέρια το "Κοράλι".

Εκεί είναι που βρίσκουν αιμόφυρτο τον Παύλο Φύσσα. Λίγα δευτερόλεπτα πριν χάσει τις αισθήσεις του ο ίδιος προλαβαίνει να δείξει τον δράστη. Είναι ο Γιώργος Ρουπακιάς.


ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ

Το θύμα της δολοφονίας, γνωστός και ως Killah P,  γεννήθηκε στις 10 Απριλίου του 1979 και ήταν ράπερ.

Ο ίδιος αφού ολοκλήρωσε τις σχολικές του σπουδές δούλεψε για λίγο διάστημα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος όπου και εργαζόταν ο πατέρας του.



Από την ηλικία των 18 είχε γνωριστεί με μέλη της Freestyle Productions, εταιρείας παραγωγής low bap Μουσικής, στο Πέραμα.

Είχε συνεργαστεί με γνωστούς καλλιτέχνες της ραπ και της hip hop μουσικής.

Για αυτόν η μουσική ήταν η διέξοδός του, το μέσο έκφρασής του! Δεν άνηκε σε καμία παράταξη αλλά είχε αναπτύξει αντιφασιστική δράση.

Ο Παύλος Φύσσας κηδεύτηκε στις 19 Σεπτέμβρη 2013, στο νεκροταφείο Σχιστού.

Τις προσεχείς ημέρες διοργανώνονται εκδηλώσεις μνήμης για τον αδικοχαμένο Killah P σε διάφορες περιοχές του ευρύτερου Πειραιά αλλά και σε ολόκληρη της Ελλάδα.




Διαβάστε επίσης:

Εκδηλώσεις μνήμης για τον Παύλο Φύσσα σε Κερατσίνι και Κορυδαλλό

Μητέρα Φύσσα: Για μένα δεν πέρασε ούτε μία ώρα-Καλύτερα να μας σκότωναν

Αυτός είναι ο 34χρονος που δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι

ΒΙΝΤΕΟ: Ποιος ήταν ο Παύλος Φύσσας που δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι

Η κοπέλα του Παύλου Φύσσα μιλά για πρώτη φορά και αποκαλύπτει(Βίντεο)

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ: Συγκλονιστική μαρτυρία από τη στιγμή της δολοφονίας του Φύσσα

ΒΙΝΤΕΟ: Η συγκλονιστική κατάθεση ψυχής της μητέρας του Παύλου Φύσσα