Formula 1: Σηκώνουν μανίκια για πίστα στη Δραπετσώνα το 2017!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Tα όνειρα εκατοντάδων χιλιάδων φίλων της Formula 1 στην Ελλάδα βρίσκονται ολοένα και πιο κοντά στο να γίνουν πραγματικότητα, καθώς το φιλόδοξο σχέδιο των ανθρώπων που πιστεύουν στην υλοποίηση του οράματος για τη δημιουργία πίστας στην ευρύτερη περιοχή του Κερατσινίου μπαίνει στην τελική ευθεία... 

Με κάθε επισημότητα, το πρωί της Δευτέρας (28/04), πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου από τους ανθρώπους της Dielpis Formula 1, της ομάδας των ανθρώπων που εργάζονται για να φέρουν τη Φόρμουλα 1 στη χώρα μας, όπου παρουσιάστηκε όλο το project του συγκεκριμένου έργου. 

1106732

Στη συνέντευξη Τύπου η ομάδα της Dielpis Formula 1 υπενθύμισε τα βήματα που έχουν ήδη γίνει, ενώ προχώρησε στην ανακοίνωση των μελών της εκτελεστικής επιτροπής. Η τελευταία με επικεφαλής τον Χρήστο Κύρτσο θα αναλάβει την επίβλεψη του πολυσχιδούς έργου, θα συμβάλλει στο κόστος υλοποίησης και θα αναζητήσει ιδιωτικούς φορείς που θα συνεισφέρουν για την ολοκλήρωση του έργου.

Masterplan DielpisFormula1 mikro

«Στόχος μας είναι το 2017 να έχουμε αγώνα Φόρμουλα 1 στην Ελλάδα», υποστήριξε ο πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής μαζί με προσωπικότητες όπως είναι ο εφοπλιστής Ανδρέας Ποταμιάνος, ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΠΑ Βασίλης Δεσποτόπουλος, ο Βασίλης Αποστολόπουλος του Ομίλου "Ιατρικό Κέντρο" και ο Αντιπρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ και πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Το κόστος υλοποίησης ανέρχεται σε 800.000.000 ευρώ, ποσό που καλυφθεί από ιδιωτική πρωτοβουλία. Το όφελος βάσει συμβολαίου για τη διεξαγωγή αγώνων της F-1 είναι τουλάχιστον 45.000.000 ευρώ ετησίως, αν και όπως διευκρίνισε ο εμπνευστής του έργου, ο πολιτικός μηχανικός Θανάσης Παπαθεοδώρου, στην περίπτωση χωρών όπως η Ελλάδα, το ποσό θα είναι μικρότερο.

Ο κ. Θανάσης Παπαθεοδώρου

pap 1

Έχοντας την υποστήριξη της κυβέρνησης (σ.σ. ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε το πράσινο φως με επιστολή προς τον Δήμαρχο της περιοχής, Τζανή Λουκά) και την άδεια της τοπικής κοινωνίας, ανακοινώθηκε πως κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής της πίστας, θα απασχοληθούν 8.500 άνθρωποι για τρία χρόνια. Θα υπάρξουν 4.650 μόνιμοι υπάλληλοι, ενώ θα ανοίξουν 2.500 εποχιακές θέσεις εργασίας για 1.5 μήνα την εποχή των αγώνων. Εκτός από τη Φόρμουλα 1, η χώρα μας θα διεκδικήσει και δεύτερο αγώνα πρωταθλήματος.

Σε μια περιοχή με ποσοστό ανεργίας που αγγίζει ή και ξεπερνά το 45%, ακούγεται απολύτως λογική η αναφορά στο μνημόνιο που έχει υπογραφεί με τον Δήμο, ώστε να δοθεί προτεραιότητα στις θέσεις εργασίας στους άνεργους κάτοικους της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου.

Τι περιλαμβάνει ο χώρος ανάπλασης;


Μια μαρίνα ικανή να φιλοξενήσει μεγάλα γιοτ, υποδομές για Formula 1 θαλάσσης και εναέριους αγώνες, μια βάση υδροπλάνων που θα επιτρέπει σε κατοίκους μακρινών περιοχών, νησιών ή ακόμα και τουρίστες να βρίσκονται στην πίστα σε διάστημα μισής ώρας.

Πέρα από τη διαδρομή της "Θεμιστόκλειας Πίστας", υπάρχει το κτίριο των πιτ σε μορφή καραβιού που θα αποτελέσει και φόρο τιμής στη ναυτική ιστορία της χώρας, 38.000 θέσεις θεατών, το υαλουργείο πίσω από το κτίριο των πιτ που θα διαμορφωθεί σε ξενοδοχείο 5 αστέρων. Θα δημιουργηθούν, ακόμα, καζίνο, τρία συγκροτήματα με χώρους τέχνης, μουσείο μυθολογίας, ένα εμπορικό κέντρο 45.000 τμ. και κυρίως ένα πάρκο με έκταση 220.000 τμ.

Η απόσβεση των κεφαλαίων που θα χρησιμοποιηθούν θα γίνει σε εννιά χρόνια. Σύμφωνα με τον κ.Δεσποτόπουλο το θέμα της Φόρμουλα 1 στη χώρα μας συζητιέται από το 1968. Ας ελπίσουμε πως δεν θα χρειαστεί να περάσουν άλλα 46 χρόνια, για να το δούμε να γίνεται πραγματικότητα, αφού πάνω σε αυτό το πρότζεκτ οφείλει να συνδράμει και η πολιτεία, καθώς θα προσφέρει πέρα από τις θέσεις εργασίες και ποικίλες άλλες προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής...

Στην ανάγκη εφαρμογής του σχεδίου αναφέρθηκε και ο Αντιπρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων:


«Για πάρα πολλά χρόνια ακούμε ότι η Formula1 θα έρθει Ελλάδα. Δυστυχώς περιμέναμε, περιμέναμε, αλλά ευτυχώς βρέθηκαν άνθρωποι που με προσωπικό κόστος, οικονομικό κόστος, κόστος του προσωπικού τους χρόνου, καταφέραμε να βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, σήμερα εδώ και να έχουμε το «ΝΑΙ» του Πρωθυπουργού. Τη πρόταση του κ. Παπαθεοδώρου και του Δήμου Κερατσινίου, είναι πραγματικά κάτι που πρέπει όλοι μαζί να την αγκαλιάσουμε, όλοι οι άνθρωποι του αθλητισμού, όλοι οι άνθρωποι που αγαπάμε το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Εγώ από τη πλευρά μου θέλω να ευχαριστήσω για τη τιμητική πρόσκληση να βρεθώ στην Εκτελεστική Επιτροπή και να δεσμευτώ ότι θα κάνω ο,τι μπορώ, ώστε το έργο να πάρει σάρκα και οστά. Καλή Επιτυχία να έχουμε».













Διαβάστε επίσης:

Η ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1 πιάνει Πειραιά-ΔΕΙΤΕ τους σχετικούς χάρτες! (βίντεο + φωτό)

Ο Αντώνης Σαμαράς στηρίζει τη δημιουργία πίστας FORMULA 1 στη Δραπετσώνα

FORMULA 1 ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ: Πόσο θα κοστίσει, πόσοι θα απασχοληθούν, τι έργα θα γίνουν!

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Εκδότης Piraeus Press
Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλ. Διακυβέρνησης Πειραιά
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα το 1982 στον Πειραιά όπου εξακολουθώ να διαμένω και να εργάζομαι. Σπούδασα Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Είμαι Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με καθήκοντα Αντιδημάρχου Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και εκδότης του ειδησεογραφικού site PiraeusPress.gr με ειδήσεις από τον ευρύτερο Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. 
Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ" του Βασίλη Μιχαλολιάκου.





ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Αντιδήμαρχος Πρασίνου &Περιβάλλοντος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και εργάζομαι στον Πειραιά.

Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και Εκπαιδευτής υποψήφιων οδηγών, εν ενεργεία Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, μέλος στην Ποιότητα Ζωής, μέλος του ΟΠΑΝ και μέλος εκτίμησης ακινήτων του Δήμου Πειραιά, Πρόεδρος Παιδείας στο 5ο διαμέρισμα, Αντιπρόεδρος στους εκπαιδευτές οδηγών, μέλος της Ομοσπονδίας Ελλάδος και θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ" του Βασίλη Μιχαλολιάκου.


ΒΡΕΣ ΜΕ ΣΤΟ FACΕBOOK