Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 65-67… Τα κυριότερα σημεία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε πέμπτο παιχνίδι θα κριθεί ο φετινός τίτλος στην Α1 του μπάσκετ! Ο Παναθηναϊκός, μετά το «break» του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, απάντησε με νίκη στο ΣΕΦ, με το σκορ στο 65-67! Το τελευταίο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες θα διεξαχθεί την Τετάρτη! 

Για τον Παναθηναϊκός ο Λάσμε πέτυχε 17 πόντους με μάζεψε 9 ριμπάουντ, ενώ ο Διαμαντίδης αγωνίστηκε για 37 λεπτά και πέτυχε 13 πόντους! Επίσης, ο Γιάνκοβιτς κατάφερε μέσα σε 8 λεπτά να σκοράρει ισάριθμους πόντους. Για τον Ολυμπιακό ο Ντάστον τελείωσε το ματς με 15 πόντους, ενώ ο Λοτζέσκι με 14. Με μόλις ένα πόντο και κανένα εύστοχο σουτ σε δέκα προσπάθειες ολοκλήρωσε το παιχνίδι ο Βασίλης Σπανούλης! 

Ισορροπημένο ήταν το πρώτο δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 4-0 με τους Διαμαντίδη και Λάσμε, και στη συνέχεια 7-4 με τρίποντο του Γκιστ. Ο Λοτζέσκι με 3 στις 3 βολές ισοφάρισε, ενώ στη συνέχεια ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί μέχρι τρεις πόντους (14-11) με μία εύστοχη βολή του Λοτζέσκι και καλάθι του Ντάνστον. Προς το τέλος του δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με τρεις και στο 10’ το σκορ ήταν 19-16, υπέρ των «πράσινων». 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός πάτησε… γκάζι και με πρωταγωνιστή τον Γιάνκοβιτς, ο οποίος πέτυχε επτά πόντους ξέφυγε σο σκορ με διαφορά 13 πόντων (30-17)! Ο Ολυμπιακός που δυσκολευόταν στην επίθεση μείωσε προσωρινά στους 8 (24-32) με καλάθια από τους Περπέρογλου, Σπανούλη και Σλούκα. Ο Παναθηναϊκός δεν πτοήθηκε και με λύσεις από τους Ματσιούλις, Λάσμε και Διαμαντίδη διατήρησε τη διαφορά μέχρι το ημίχρονο, όπου πήγε με υπέρ του διαφορά 13 πόντων (43-30)!

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός κατάφερε να διατηρήσει τη διψήφια διαφορά πόντων και δημιούργησε. Από τα μέσα και προς το τέλος της περιόδου ο Ολυμπιακός με ένα ξέσπασμα μείωσε αισθητά τη διαφορά με πρωταγωνιστή τον Λοτζέσκι. Ο Αμερικανός σκόραρε δύο συνεχόμενα τρίποντα και έφερε τους Πειραιώτες στο -6 (43-49). Παρ’ όλα αυτά ο Παναθηναϊκός απάντησε άμεσα και με τρίποντα των Φώτση και Διαμαντίδη έκλεισε την περίοδο με το σκορ στο 45-57! 

Στον επίλογο ο Ολυμπιακός μείωσε το σκορ και μπήκε στην διεκδίκηση του παιχνιδιού. Σλούκας και Ντάνστον πέτυχαν πόντους και ο Ολυμπιακός έφτασε στο -3 (63-66). Στις βολές ο Γκιστ αστόχησε και νέο καλάθι από τους γηπεδούχους έφεραν το σκορ στο 65-66. Στη συνέχεια ο Λάσμε βρέθηκε στις ελεύθερες βολές και διαμόρφωσε το 65-67, αφού ο Σπανούλης σε σουτ εκτός ισορροπίας δεν μπόρεσε να σκοράρει μετά την baseball πάσα του Ματ Λοτζέσκι. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχαν έντονα παράπονα για τη διαιτησία από τους Ερυθρόλευκους.


Τα δεκάλεπτα: 16-19, 30-43, 45-57, 65-67.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πετγουεί, Σερμαντίνι, Ντάνστον 15, Σπανούλης 1, Περπέρογλου 4, Παπαπέτρου, Σλούκας 11(1), Κόλινς 5(1), Σίμονς 4, Λοτζέσκι 14(2), Πρίντεζης 11, Μάντζαρης

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος, Κάρι 2, Φώτσης 3(1), Ούκιτς, Λάσμε 17, Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης 13(2), Παππάς, Γιάνκοβιτς 8(1), Ματσιούλις 9, Ράιτ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Ήττα στο Σεφ για τον Ολυμπιακό-Όλα για όλα στον 5ο τελικό στο ΟΑΚΑ