Θριαμβευτική νίκη του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Για τον δεύτερο τελικό των playoffs της Basket League, ένας καταπληκτικός και εντυπωσιακός Ολυμπιακός, πραγματοποιώντας την καλύτερη του φετινή εμφάνιση στα ντέρμπι "αιωνίων", επιβάλλοντας στο απόλυτο τον ρυθμό του στην αναμέτρηση από την αρχή έως το τέλος της αναμέτρησης, κέρδισε με επιβλητικό τρόπο τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ με 89-64, κάνοντας το 1-1 στη σειρά. 

Επόμενο ματς την Πέμπτη (29/5) στο ΟΑΚΑ. 


Οι Πειραιώτες που με δυσκολία κατάφερναν να φτάσουν τους 60 πόντους στην έδρα του "τριφυλλιού"...άγγιξαν τους 90 στο ΣΕΦ, όντας εντυπωσιακοί στην επίθεση, σε έναν αγώνα που οι πράσινοι εμφανίστηκαν επηρεασμένοι τόσο από την πολύ καλή απόδοση των ερυθρολεύκων, όσο και από την απουσία του Γκιστ που έμεινε εκτός αποστολής.


Ο Ολυμπιακός είχε καλά ποσοστά στην επίθεση, όντας οι παίκτες του "καυτοί" από την περιφέρεια (14/18β, 18/35δ, 13/25τρ), κέρδισε την μάχη των ριμπάουντ (36-28), ενώ έπαιξε και ομαδικό μπάσκετ, έχοντας εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, αλλά και θετικό πρόσημο στον συσχετισμό ασίστ/λάθη (21/12), σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό (13/13).


Οι Πειραιώτες επέβαλαν το παιχνίδι τους στο ματς, παίζοντας γρήγορο μπάσκετ, πηγαίνοντας την αναμέτρηση σε πολλές κατοχές και σε υψηλό σκορ, με αποτέλεσμα το "τριφύλλι" να μην μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό των ερυθρολεύκων.


Οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν εξαιρετική άμυνα και σε κάθε ευκαιρία έτρεξαν στο ανοιχτό γήπεδο, βγάζοντας στο παρκέ όλα τα καλά στοιχεία που τους χαρακτηρίζουν, παίζοντας το καλό μπάσκετ που ξέρουν και μπορούν.

 

Ο Παναθηναϊκός έδειχνε επηρεασμένος από την απουσία του Γκιστ, παρουσίασε αδυναμίες στην άμυνα, ενώ στην επίθεση ήταν αρκετά άστοχος (16/17β, 18/45δ, 4/12τρ). Κορυφαίος του αγώνα εξαιρετικός  Πρίντεζης (18π, 6ρ, 2/3τρ), έδωσε λύσεις ο Ντάνστον (12π, 5/5δ, 3ρ), έκανε ώριμο παιχνίδι ο Σπανούλης (12π, 4ασ), παρουσιάστηκαν ανεβασμένοι αγωνιστικά οι Μάντζαρης (11π, 3/6τρ, 6ασ) και Σλούκας (5π, 3ασ), βοήθησε στα ριμπάουντ ο Σίμονς (3π, 8ρ), προσέφερε ο Πέτγουεϊ (10π). Από τους πράσινους πάλεψαν οι Μαυροκεφαλίδης (19π, 7/17δ, 6ρ) και Διαμαντίδης (12π, 3ασ, 4λ), σε... ρηχά νερά οι υπόλοιποι.

 

Ο πρωταγωνιστής

 

Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν σε καλή μέρα και πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, βγάζοντας μπόλικη ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ.


Σε μόλις 17 λεπτά συμμετοχής, με τον κόουτς Μπαρτζώκα να θέλει να τον διατηρήσει φρέσκο ενόψει της συνέχειας, ήταν ο πρώτος σκόρερ του ματς με 18 πόντους, όντας "καυτός" τόσο κοντά στο καλάθι (5/7δ), όσο και από την περιφέρεια (2/3τρ), ενώ μάζεψε και 6 ριμπάουντ, με το ranking του να αριθμεί 27.



 

Ο αριθμός του αγώνα

 

Τα 13/25 τρίποντα του Ολυμπιακού, έχοντας ποσοστό ευστοχίας 52%. Ένα στατιστικό που έκανε την διαφορά στο παιχνίδι, καθώς οι Πειραιώτες πέταγαν... φωτιές από τα 6.75 μέτρα, βάζοντας μεγάλα σουτ κάθε φορά που τα χρειαζόντουσαν, γεγονός που τους έδινε αυτοπεποίθηση στην αναμέτρηση.

 

Που κρίθηκε το ματς

 

Το παιχνίδι κρίθηκε ουσιαστικά στην δεύτερη περίοδο, όταν οι Σπανούλης και Πέτγουεϊ, με δύο σερί τρίποντα, εκτόξευσαν την διαφορά στο +21 (46-25) στο 18'. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε να αντιδράσει, έχοντας παθητικό ρόλο στην αναμέτρηση έως το τέλος.


Ο αγώνας

 

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και έβγαζε ελεύθερα σουτ, με τους Πρίντεζη-Λοτζέσκι να είναι εύστοχοι από τα 6.75 μέτρα.


Οι Πειραιώτες έβγαζαν καλές άμυνες , έπαιρναν τα ριμπάουντ και έτρεχαν στον αιφνιδιασμό, με τον δραστήριο Πρίντεζη να κάνει το σκορ 8-0 στο 3', αναγκάζοντας τον Αλβέρτη να πάρει τάιμ-άουτ, καθώς οι πράσινοι έδειχναν εκτός κλίματος.


Το "τριφύλλι" επέστρεψε στο παρκέ κάνοντας λάθη, συνεχίζοντας να αντιμετωπίζει πρόβλημα απέναντι στην άμυνα των γηπεδούχων, αλλά ο Διαμαντίδης με τρίποντο έδωσε... ανάσα στους φιλοξενούμενους.


Ο "καυτός" Πρίντεζης δεν έχανε σουτ από την περιφέρεια (11-3), ο Σπανούλης ευστόχησε από το ίδιο σημείο, με τον Λοτζέσκι να εκτοξεύει την διαφορά στο +13 (18-5) στο 7'.


O Ολυμπιακός έπαιζε μπάσκετ με αυτοπεποίθηση, με αποφασιστικότητα, αλλά και με καλή ψυχολογία, ενώ ήταν και εντυπωσιακά εύστοχος από την περιφέρεια, καθώς ο Λοτζέσκι με ένα ακόμη τρίποντο εκτόξευσε την διαφορά στο +16 (23-7) στο 9’. Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να είναι απελπιστικά άστοχος, σε αντίθεση με τους Πειραιώτες, οι οποίοι με το πικ-εν-ρολ Σπανούλη-Ντάνστον πήγαν την διαφορά ξανά στο +16 (26-10), κάνοντας ό,τι ήθελαν στην αναμέτρηση. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν την πρώτη περίοδο μετρώντας 6/9 τρίποντα, με τον Πέτγουεϊ να διαμορφώνει το 29-12 από τα 6.75 μέτρα, το οποίο και ήταν το σκορ της πρώτης περιόδου.

 

Οι Πειραιώτες στην δεύτερη περίοδο μπήκαν στο ματς κάνοντας δύο σερί λάθη, με τους πράσινους να τα εκμεταλλεύονται, ροκανίζοντας την διαφορά (29-16). Ο Σλούκας απάντησε με έξοχο ντράιβ, ο Γιάνκοβιτς όντας ελεύθερος «πυροβόλησε» από την περιφέρεια, ενώ ο Περπέρογλου με ατομική προσπάθεια διαμόρφωσε το 34-19 στο 13’. Το «τριφύλλι» στην επίθεση έψαχνε τον Μαυροκεφαλίδη, αλλά σκορ έπαιρνε από τον Γιάνκοβιτς, με τους φιλοξενούμενους να παίζουν στην άμυνα περισσότερο σκληρά.


Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας, βγάζοντας συνεργασίες στο παρκέ, ενώ παράλληλα έλεγχε και το κομμάτι των ριμπάουντ, με τους Σπανούλη-Πέτγουεϊ να ευστοχούν από τα 6.75 μέτρα, εκτοξεύοντας την διαφορά στο +21 (46-25) στο 18’ μέσα σε πανδαιμόνιο στο ΣΕΦ, με τους ερυθρόλευκους να έχουν επιβάλλει στο απόλυτο τον ρυθμό τους στο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός έδειχνε σαστισμένος στο παρκέ, δίχως επιθετικό πλάνο, καθώς αναλωνόταν συνεχώς σε φάσεις ένας εναντίον ενός, στις οποίες ήταν και άστοχος, με τους γηπεδούχους να προηγούνται στο ημίχρονο με σκορ 48-29.

 

Οι δύο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαν στο ματς με διάθεση να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο, με τους Μάντζαρη-Διαμαντίδη να ευστοχούν από την περιφέρεια (53-29 στο 22’), ενώ ο Ματσιούλις με ντράιβ μείωσε σε 53-36 στο 23’. Στο 9-0 σερί του Παναθηναϊκού έδωσε τέλος ο Πρίντεζης από το low-post, ο Μάντζαρης τιμωρούσε κάθε φορά που τον άφηνε ελεύθερο το «τριφύλλι», ενώ ακολούθως ο Σίμονς με γκολ-φάουλ που αξιοποίησε εκτόξευσε την διαφορά ξανά στο +23 (63-40) στο 26’.


Ο Παναθηναϊκός σπαταλούσε τις κατοχές που είχε ώστε να μείωνε την διαφορά, παρά τις άμυνες που έβγαζε, ενώ ο εξαιρετικός Πρίντεζης με τρίποντο έφτασε τους 18 πόντους στο ματς. Κόλινς και Ματσιούλις είχαν φτάσει τα 4 φάουλ και έκατσαν στον πάγκο, ενώ ο Σπανούλης με ατομική προσπάθεια έκανε το σκορ 67-46 στο 30’.

 

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, με τους Περπέρογλου και Σλούκα να «πυροβολούν» από την περιφέρεια, εκτοξεύοντας την διαφορά στη μέγιστη τιμή στην αναμέτρηση, στο +25 (75-50) στο 33’.


Ο Παναθηναϊκός έδειχνε νευρικός στην επίθεση, ενώ παρουσίαζε και σημάδια χαλάρωσης στην άμυνα, με τον Ντάνστον να καρφώνει ύστερα από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας από τους ερυθρόλευκους.


Ο Μαυροκεφαλίδης προσέφερε σκορ στους πράσινους, ο Σλούκας έβγαλε υπέροχη alley-oop ασίστ στον Πέτγουεϊ (79-54), με τους γηπεδούχους να συνδυάζουν την ουσία με το θέαμα στο παιχνίδι τους.


Ο Μάντζαρης με ένα ακόμη τρίποντο (13/25τρ) διατήρησε την διαφορά στο +25 (82-57), οι πράσινοι συνέχιζαν να αναλώνονται σε λάθη, με το παιχνίδι να έχει αποκτήσει εδώ και ώρα διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι Πειραιώτες στο τέλος κέρδισαν τον Παναθηναϊκό με σκορ 89-64, κάνοντας το 1-1 στη σειρά των τελικών στα playoffs. 

 

Τα δεκάλεπτα: 29-12, 48-29, 67-46, 89-64

 

Ανά δεκάλεπτο: 29-12, 19-17, 19-17, 22-18

 

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 10 (2), Σερμαντίνι 3, Ντάνστον 12 (3ριμπ, 2κοψ), Σπανούλης 12 (2τριπ, 4ριμπ, 4ασ), Περπέρογλου 5 (1τριπ, 3ριμπ), Παπαπέτρου, Σλούκας 5 (1τριπ, 3ριμπ, 3ασ), Κόλινς 2, Σίμονς 3 (8ρθμπ, 1κοψ), Λοτζέσκι 8 (2τριπ, 2ριμπ, 2ασ), Πρίντεζης 18 (2τριπ, ), Μάντζαρης 11 (3τριπ, 6ριμπ, 1ασ, 2κλεψ) .

 

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος 4, Κάρι 3 (1), Φώτσης 8, Ούκιτς 2, Λάσμε 4, Μαυροκεφαλίδης 17, Διαμαντίδης 12 (2), Γιάνκοβιτς 4, Ματσιούλις 8 (1), Ράιτ


Πηγή: redplanet.gr