Το πανό του Παναθηναϊκού στο μνημείο της θύρας 7! (Φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το ποδόσφαιρο μπορεί να διχάζει και να προκαλεί μεγάλες αντιπαλότητες, μπροστά στην τραγωδία όμως τα πάντα περνούν σε δεύτερη μοίρα, κάτι που αποδείχθηκε ξανά το Σάββατο.

Σήμερα (08/02) συμπληρώνονται 33 χρόνια από τη μεγαλύτερη τραγωδία που συνέβη ποτέ σε ελληνικό γήπεδο. Ήταν 8 Φεβρουαρίου 1981 όταν 21 αθώα παιδιά έχασαν τη ζωή τους στα σκαλοπάτια της Θύρας 7 στο «Γ. Καραϊσκάκης», φεύγοντας από το γήπεδο μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ (6-0). Οι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί άφησαν την τελευταία τους πνοή στο γήπεδο της αγαπημένης τους ομάδας κι έκτοτε η οικογένεια του συλλόγου δεν έχει ξεχάσει τη μνήμη τους.

Σήμερα πολλοί ήταν αυτοί που πέρασαν από το μνημείο που υπάρχει στο «Γ. Καραϊσκάκης» για να θυμίζει τους 21 «αθανάτους» της Θύρας 7, έτσι ώστε να αφήσουν ένα λουλούδι και να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα. Ανάμεσα στον κόσμο που το έκανε αυτό, και οπαδοί του Παναθηναϊκού. Ένα λευκό πανό με ένα πράσινο τριφύλλι που έγραφε «8/2/1981, ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ», κρεμάστηκε στο μνημείο, τρανή απόδειξη πως η ανθρωπιά είναι πάνω κι από τον οπαδισμό και την «τυφλή» βία που παρακολουθούμε κατά καιρούς στα γήπεδα…

Πηγή: Onsports.gr