ΠΟΡΤΟ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αδίκησαν τον εαυτό τους οι ερυθρόλευκοι

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πλήρωσε τα λάθη του στο «Ντραγκάο» ο Ολυμπιακός.

Οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την ήττα με 2-0 από την Πόρτο στη 2η αγωνιστική του Champions League, δίχως να είναι κατώτεροι από τον αντίπαλό τους, που παρουσιάστηκε πιο ουσιαστικός.

Κομβικό στην εξέλιξη του αγώνα το γρήγορο γκολ των «δράκων», που σημείωσε ο Βιέιρα στο 11’, έπειτα από σοβαρό λάθος του Μπουχαλάκη, που έκανε «δώρο» την μπάλα, βάζοντας την ομάδα του Κονσεϊσάο μέσα στην περιοχή.

Έχτισαν πάνω σε αυτό το τέρμα οι γηπεδούχοι, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι Πειραιώτες -που έπαιξαν δίχως Καμαρά και Μπα- δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες τους. Ο πρώην μέσος του ΠΑΟΚ, Σέρτζιο Ολιβέιρα, «κλείδωσε» τη νίκη στο 89’ με κεφαλιά, δίνοντας παράλληλα σημαντικό χάντικαπ στην ομάδα του που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο σε πιθανή ισοβαθμία.

Ντεμπούτο για Μπρούμα και Βινάγκρε, που πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή.

Η βαθμολογία και το πρόγραμμα του Ολυμπιακού

1. Μάντσεστερ Σίτι 6
2. Πόρτο 3
- Ολυμπιακός 3
4. Μαρσέιγ 0

3η αγωνιστική (3/11)

Μάντσεστερ Σίτι - Ολυμπιακός (22:00)
Πόρτο - Μαρσέιγ (22:00)

Έτσι ξεκίνησαν
Με μια (αναγκαστική) αλλαγή συγκριτικά με την πρεμιέρα παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Σισέ βρέθηκε στο πλευρό του Σεμέδο αντί του Μπα, φυσικά ο Σα ήταν στο τέρμα, ενώ Χολέμπας και Ραφίνια ήταν σταθερά τα πλάγια μπακ. Μπουχαλάκης και Εμβιλά τα κεντρικά χαφ με τον Βαλμπουενά μπροστά τους. Μασούρας (αριστερά) και Ραντζέλοβιτς (δεξιά) ήταν στα «φτερά». Στην κορυφή ο Ελ Αραμπί. Απουσίασε και πάλι ο Καμαρά.

Καμία έκπληξη δεν επεφύλασσε ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Ο Μαρτσεσίν στο τέρμα, αριστερά ο Ζαϊντού και δεξιά ο Μαναφά, με τους Πέπε και Εμπεμπά να είναι στο κέντρο της άμυνας. Ουρίμπε και Σέρτζιο Ολιβέιρα ήταν τα κεντρικά χαφ, ενώ ο Βιέιρα μπροστά τους. Ο Κορόνα δεξιά και ο Οτάβιο αριστερά, με τον Μαρεγκά να παίζει εννοείται στην κορυφή. Δεν έπαιξε ο Λουίς Ντίας.

Το ματς
Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός σε τέτοια ματς και ο Ολυμπιακός δεν έκανε το ξεκίνημα που θα ήθελε. Έπειτα από μια στημένη μπάλα με τον Βαλμπουενά, που δεν έφερε κάτι καλό, ακολούθησε ένα δεκάλεπτο που έβγαλε κερδισμένη την Πόρτο. Οι γηπεδούχοι ήταν πιο φορτσάτοι, κυκλοφόρησαν γρήγορα την μπάλα, χωρίς να έχουν κάποια μεγάλη ευκαιρία μέχρι να γίνει το 1-0. Ωστόσο, είχαν επιβάλλει τον ρυθμό τους και πατούσαν καλύτερα από τον αντίπαλό τους και σ’ ένα σημείο, στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να ισορροπούν την κατάσταση και να στρώνουν παιχνίδι, έγινε η ζημιά.