“Τρένο” ο Ολυμπιακός, 4-0 τον Πανθρακικό

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Εύκολη νίκη για τον Ολυμπιακό! Οι ερυθρόλευκοι μπορεί να μη χρειάστηκε να ανεβάσουν ρυθμό όμως πήραν με μεγάλη ευκολία το «τρίποντο» κόντρα στον Πανθρακικό (4-0), στο άδειο λόγω τιμωρίας «Καραϊσκάκη». 

Από το πρώτο ημίχρονο καθάρισαν το ματς οι παίκτες του Σίλβα. Ο Πουλίδο άνοιξε το σκορ με κεφαλιά (26’) και οι Πάρντο – Ερνάνι (40’, 43’) «τελείωσαν» τη δουλειά πριν το πέρασμα των πρώτων 45λεπτών στο Φάληρο. 

Τσιμίκας με την εκρηκτικότητα και Αθανασιάδης με τις αποκρούσεις ήταν οι πρωταγωνιστές στο δεύτερο μέρος, όπου οι Πειραιώτες έχασαν πολλές ευκαιρίες κι έγραψαν το τελικό σκορ με όμορφο γκολ του Ερνάνι στην εκπνοή. 

Αποχώρησε τραυματίας ο Καμπιάσο στο πρώτο ημίχρονο. Έπαιξε και ο Χουτεσιώτης, που πήρε τη θέση του Καπίνο πριν το φινάλε. 

Το ματς:

Την αναμενόμενη εικόνα είχε το παιχνίδι από το πρώτο σφύριγμα. Ο Ολυμπιακός πίεσε από το πρώτο λεπτό την πολυπρόσωπη άμυνα του Πανθρακικού, που αδυνατούσε να περάσει τη μπάλα μπροστά από τη μεσαία γραμμή. Μέχρι να συνηθίσουν τους… αμέτρητους αμυντικούς, οι ερυθρόλευκοι δυσκολεύτηκαν, όμως σταδιακά βρήκαν ουσία στο παιχνίδι τους κι άρχισαν να απειλούν από τα άκρα. 

inner

Όταν βρήκαν τον τρόπο οι παίκτες του Σίλβα έφτασαν στο γκολ. Ο Πουλίδο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με όμορφη κεφαλιά στο 26’ κι από εκεί και πέρα όλα έγιναν εύκολα. Για δέκα λεπτά μπορεί οι φιλοξενούμενοι να ξεθάρρεψαν, όμως όταν ξαναπάτησαν γκάζι οι Πειραιώτες «καθάρισαν» τη δουλειά. Στο 40’ ήταν η σειρά του Πάρντο, έπειτα από ασίστ του Μεξικανού και τρία λεπτά αργότερα ο Ερνάνι με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. 

Αρκετά ορεξάτος επέστρεψε από τα αποδυτήρια ο Ολυμπιακός. Με τον Ερνάνι να ξεχωρίζει και τον Πουλίδο φουλ δραστήριο οι ερυθρόλευκοι κυνήγησαν κι άλλα γκολ, όμως ο Αθανασιάδης δεν τους το επέτρεψε. Ο Πανθρακικός έχοντας ήδη τρία τέρματα στην… πλάτη του δεν είχε λόγο να κλειστεί και βοήθησε το παιχνίδι να διατηρήσει τον ρυθμό του. 

inner

Σταδιακά και με την έξοδο του Τσόρι οι ερυθρόλευκοι «κάθισαν» ελαφρώς, όμως στη συνέχεια ήρθε η σειρά του Τσιμίκα να τραβήξει τα φώτα πάνω του. Στο τελευταίο του διάστημα το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, όμως ο Αθανασιάδης συνέχισε να έχει μπόλικη δουλειά. Το ματς έκλεισε με γκολ, το οποίο ήταν και το ομορφότερο της αναμέτρησης, με τον Ερνάνι να τελειώνει υποδειγματικά την εξαιρετική ασίστ του Σεμπά στην… εκπνοή (90+3’). 

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Καπίνο (82’ Χουτεσιώτης), Μποτία, Σιόβας, Τσόρι (68'Σεμπά), Ομάρ, Πουλίδο, Τσιμίκας, Ζντιέλαρ, Ερνάνι, Πάρντο, Καμπιάσο (32’ Κασάμι) 

Στον πάγκο: Φορτούνης, Ντουρμάζ, Βούρος, Σαλίνο 

Πανθρακικός (Στοΐνοβιτς): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου (73’ Ζδράβος), Μελίσσης, Ηλιάδης (70’ Μουδούρογλου), Ντιγκινί, Γαβριηλίδης, Μπουγαϊδης, Μπαϊκαρά, Τσιάρας, Ποτουρίδης, Ίγκορ (87' Ψάλτης) 

Στον πάγκο: Γιούδας, Ρούσσος, Νικόλτσης