ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μεγάλη νίκη επί της Ρεάλ στο ΣΕΦ!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Ολυμπιακός κάνοντας το καλύτερό του φετινό παιχνίδι, νίκησε τη Ρεάλ (99-84), κάλυψε τη διαφορά με την οποία είχε ηττηθεί στη Μαδρίτη και με 2/2 νίκες στη συνέχεια θα βρεθεί στα playoffs. 

Ο Ολυμπιακός διέσυρε τη Ρεάλ και στα 40 λεπτά του αγώνα, επικράτησε με 99-84 και έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στα playoffs. Οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν την κορυφαία φετινή τους εμφάνιση και κατάφεραν να καλύψουν και τη διαφορά των 12 πόντων με την οποία είχαν ηττηθεί στην Ισπανία.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς ιδανικά και προηγήθηκε με 14-4 (5’) χάρη στην καταπληκτική του άμυνα και σε καλάθια που προήλθαν μέσα από ομαδική δουλειά. Οι Μαδριλένοι με τον Γιουλ να σκοράρει μείωσαν σε 19-17 πριν πιάσει δουλειά ο Σπανούλης (23-17).

Στην δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός συνέχισε με το πόδι στο γκάζι. Η είσοδος των Ουόρικ και Χάκετ κράτησε το ρυθμό στο ίδιο επίπεδο, οι επιθετικές επιλογές ήταν τέλειες με την άμυνα των Μαδριλένων να σμπαραλιάζεται με κάθε τρόπο. Όταν δε ξαναμπήκε στην εξίσωση του σκορ και ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» η διαφορά πήγε στο +20 στο ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός ήταν αποφασισμένος και δεν είχε διάθεση για αστεία. Με απόλυτη συγκέντρωση σε αντίθεση με τους εκνευρισμένους φιλοξενούμενους που διαμαρτύρονταν σε κάθε φάση, οι Πειραιώτες έφτασαν τη διαφορά στο +23 (64-41) με όποιον παίκτη να βρίσκεται στο παρκέ να φροντίζει να δίνει τον καλύτερό του εαυτό.

Οι Μαδριλένοι με συνεχόμενα τρίποντα από Νοτσιόνι και Γιουλ μείωσαν γρήγορα (73-58, 32’), όμως ο Ολυμπιακός απέτρεψε να συμβεί σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό. Στο τελευταίο πεντάλεπτο παίκτες και προπονητές ασχολούνταν με τη διαφορά του αγώνα στον πρώτο γύρο (12 πόντοι) με τους Πειραιώτες να καταφέρνουν να την καλύπτουν δείχνοντας ψυχραιμία από τη γραμμή των βολών.