ΒΙΝΤΕΟ: Έτσι ξεκίνησε ο καβγάς στο ΣΕΦ!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Γαλατασαράι με 72-54 στο ΣΕΦ, πέτυχε το 7/7 στην Euroleague, "αγκάλιασε" την πρώτη θέση στον όμιλο και έκανε νέο ρεκόρ διαδοχικών νικών στην ιστορία του, από το ξεκίνημα της σεζόν, με 17 στις 17 νίκες. 

Οι Πειραιώτες έπαιξαν μπάσκετ κυριαρχίας, μπήκαν δυνατά στο ματς από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και από την στιγμή που πήραν το προβάδισμα στο σκορ το κράτησαν μέχρι το τέλος.

Οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν απολαυστικό μπάσκετ, είχαν διάρκεια στην απόδοση τους συνδυάζοντας την ουσία με το θέαμα στο παιχνίδι τους και όταν βρήκαν ρυθμό σε άμυνα και επίθεση στην τρίτη περίοδο (24-11) εκτόξευσαν την διαφορά στο +24 (59-35), "καθαρίζοντας" ουσιαστικά το ματς σε εκείνο το σημείο.

Στα 3.08'' πριν από τη λήξη, ενώ ο αγώνας είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα, ξέσπασε άγριος καβγάς μεταξύ των παικτών που στοίχισε την αποβολή των Μπέγκιτς, Μενσά-Μπονσού και Πρίντεζη, με αποτέλεσμα το παρκέ να μετατραπεί σε... αρένα!

Στιγμή που χάλασε την γιορτινή ατμόσφαιρα στο γήπεδο.




Οι Πρωταθλητές Ευρώπης κέρδισαν την μάχη στα ριμπάουντ (40-36) αν και στο ξεκίνημα είχαν πρόβλημα, έπαιξαν ομαδικό μπάσκετ μοιράζοντας 20 ασίστ, αλλά υπέπεσαν και σε αρκετά βιαστικά λάθη (17).

Οι γηπεδούχοι όποτε βρήκαν την ευκαιρία έτρεξαν στο ανοιχτό γήπεδο και έβγαλαν αρκετούς αιφνιδιασμούς, επιβάλλοντας τον ρυθμό τους στο παιχνίδι, φτάνοντας σε μία άνετη επικράτηση επί της τουρκικής ομάδας, την οποία και "έπνιξαν" με την πιεστική άμυνα τους.




MVP της αναμέτρησης ο οδοστρωτήρας Ντάνστον, ο οποίος ήταν εκπληκτικός σε άμυνα και επίθεση (18π, 9/12δ, 5ρ, 3 μπλοκ), όντας θεριό ανήμερα κάτω από τα καλάθια. Άξιος συμπαραστάτης του ο Σπανούλης που συνείσφερε σε σκορ και σε δημιουργία (12π, 3/4δ, 2/4τρ, 4ασ), βοήθησε σε όλους τους τομείς ο Λοτζέσκι (7π, 6ρ, 3ασ), έδωσε λύσεις ο Πρίντεζης (9π, 4ρ), ενώ ο Λο αν και υπέπεσε σε 5 λάθη έδειξε πως βρίσκει και πάλι τον ρυθμό του, τρέχοντας αφηνιασμένος στο ανοιχτό γήπεδο, όπως ξέρει και μπορεί, βοηθώντας σε οργάνωση και άμυνα (3ασ, 4κλ). Ο Μπέγκιτς ξεκίνησε νωθρά, αλλά στη συνέχεια ανέβασε την απόδοση του και ήταν εξαιρετικός στο τελείωμα των φάσεων (8π, 4/6δ, 5ρ, 2μπλοκ), ενώ άτυχος στάθηκε ο Πέτγουεϊ που τραυματίστηκε!

 

Ο Αμερικανός πάουερ-φόργουορντ, αφού πραγματοποίησε δύο θεαματικά καρφώματα ξεσηκώνοντας το κοινό στο ΣΕΦ, σε φάση στην άμυνα τραυματίστηκε στον ώμο με αποτέλεσμα να τεθεί νοκ-άουτ από την συνέχεια της αναμέτρησης, στα μόλις πέντε λεπτά συμμετοχής του. Στο ματς αγωνίστηκε για 13 λεπτά ο Αγραβάνης, πήρε χρόνο συμμετοχής ο Παπαπέτρου, ενώ στο γήπεδο βρέθηκε και το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Πρωταθλητών Ευρώπης, Βασίλης Καββαδάς, ο οποίος και παρακολούθησε την αναμέτρηση φορώντας την φόρμα του Ολυμπιακού.


Δείτε τα επίμαχα βίντεο με τον καβγά των παικτών:



 

Πηγή: Redplaten.gr