Euroleague: «Ναυάγιο» στη Λιθουανία για τον Ολυμπιακό

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε για δεύτερο σερί παιχνίδι στην Euroleague κατώτερος των περιστάσεων, γνωρίζοντας ακόμα μία ήττα εκτός προγράμματος.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ηττήθηκε στο Κάουνας από τη Ζαλγκίρις με 75-55 και μπήκε πλέον σε περιπέτειες, σε ότι αφορά την πρόκρισή της στους "8" της διοργάνωσης.

Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν τραγικοί στην επίθεση, χάνοντας με κάτω τα χέρια από την ομάδα του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Από την πλευρά τους, οι Λιθουανοί πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στο Top 16 της Euroleague.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Γιανκούνας με 18 πόντους, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Ίαν Βουγιούκας, ο οποίος πρόσθεσε 13 πόντους. Από τους ηττημένους, ξεχώρισε ο Τζόνσον-Όντομ με 11 πόντους και ο Οθέλο Χάντερ με 8 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο πρώτο δεκάλεπτο (18-17), ωστόσο πραγματοποίησε μία εξαιρετικά κακή δεύτερη περίοδο, όπου σημείωσε μόλις 9 πόντους. Οι Λιθουανοί προηγήθηκαν με 33-27 στο ημίχρονο και δεν έχασαν ποτέ ξανά το προβάδισμα. Στην τέταρτη περίοδο, δε, έκαναν φύλλο και φτερό τους Πειραιώτες και με επιμέρους σκορ 22-10 έφτασαν δια περιπάτου στην τελική επικράτηση.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 33-27, 53-45, 75-55.

newsit