Ο Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στο Αρχαιολογικό Μουσείο


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, υποδέχθηκε χθες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, στελέχη της Διοίκησης, τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, προκειμένου να γνωρίσουν το σημαντικό αυτό αξιοθέατο της πόλης.

Η Διοίκηση και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά από την Έφορο Αρχαιοτήτων Πειραιά, Δυτικής Αττικής και Νησιών Σαρωνικού κα Στέλλα Χρυσουλάκη και τους συνεργάτες της και ενημερώθηκαν για τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα που φιλοξενεί το μουσείο.

Ο κ. Μώραλης, κατά την ξενάγηση, προσέφερε στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού τον τουριστικό οδηγό του Δήμου Πειραιά «Destination Piraeus» καθώς και ένα βιβλίο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Βρισκόμαστε στο εξαιρετικό Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά. Πήρα την πρωτοβουλία να προσκαλέσω την ομάδα του Ολυμπιακού, τους ποδοσφαιριστές και τη Διοίκηση, έχοντας δύο στόχους. Ο πρώτος είναι να ενημερωθούν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας για τα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου της πόλης μας. Ξέρετε, πολλές φορές, οι ξένοι αθλητές έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την ιστορία μας, από ότι έχουμε εμείς οι Έλληνες. Δεύτερος στόχος ήταν να περάσουμε ένα μήνυμα στην κοινωνία, στη νεολαία, για την οποία αποτελούν ινδάλματα αυτοί οι αθλητές, ότι θα πρέπει να παίζουμε ποδόσφαιρο, να αθλούμαστε, αλλά θα πρέπει να έχουμε παιδεία και ενδιαφέρον για τον πολιτισμό.

Ο Ολυμπιακός, πέρα από τη συνολική στήριξη που προσφέρουν στην πόλη του Πειραιά και ο ιδιοκτήτης του κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Ερασιτέχνης αλλά και όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού, μπορούν να παίξουν τον ρόλο του πρεσβευτή, ώστε να διαφημίσουμε σημαντικά πράγματα που υπάρχουν στην πόλη και που δυστυχώς δεν έχουν γίνει ακόμα ευρέως γνωστά, όχι μόνο στους κατοίκους της Αττικής ή της Ελλάδος αλλά ακόμα και στους ίδιους τους Πειραιώτες. Πιστεύω πως οι αθλητές χάρηκαν την ξενάγηση. Σκοπός μας είναι να το επαναλάβουμε με τους αθλητές όλων των Συλλόγων και Σωματείων του Πειραιά και των Ακαδημιών τους.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό και δυναμικό μουσείο. Το διάστημα αυτό, παράλληλα με τα μόνιμα εκθέματα υπάρχει μια εικαστική έκθεση σπουδαστών από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Στόχος μας είναι να γίνει το μουσείο ευρέως γνωστό και να ενισχύσουμε την επισκεψιμότητα του. Αθλητισμός και πολιτισμός πρέπει να είναι έννοιες αλληλένδετες. Επιπλέον ο Πειραιάς διεκδικεί να είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2021, οπότε πρέπει από τώρα να προετοιμαστούμε. Είναι μια δύσκολη προσπάθεια, θα κάνουμε ότι μπορούμε, σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον για τη χώρα και για τον Πειραιά. Πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε όραμα για την πόλη μας. Η διεκδίκηση αυτή αλλά και το να καταφέρουμε να γίνει ο Πειραιάς Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2021, είναι ένα όραμά μας και όλες αυτές οι δράσεις εντάσσονται σε αυτό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού και πρώτο σε σταυρούς Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, τον προπονητή, τους ποδοσφαιριστές, τους εκπροσώπους της Διοίκησης και να ευχαριστήσω τις Αρχαιολόγους, την κα Χρυσουλάκη και τους συνεργάτες της και για την αποδοχή του αιτήματος και για την εμπεριστατωμένη ξενάγηση που έγινε στους αθλητές».