Ολυμπιακός – Πανιώνιος: 4-0 για τους ερυθρόλευκους

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Όλα άλλαξαν από τη μια στιγμή στην άλλη!

Ο Ολυμπιακός έμοιαζε εγκλωβισμένος από τον Πανιώνιο για περισσότερο από μια ώρα παιχνιδιού, αλλά το τέρμα του Χασάν (68") άνοιξε την... κάνουλα των γκολ για τους “ερυθρόλευκους” που νίκησαν με 4-0. Πλέον, η ομάδα του Μαρτίνς περιμένει κάποιο... δώρο από το αυριανό ντέρμπι “δικεφάλων” πριν πάει η ίδια στην Τούμπα. "Super" εμφάνιση από τον Κότνικ.

Μέσα σε λίγα λεπτά στο δεύτερο μέρος κατάφερε να “καθαρίσει” ένα πολύ αγχωτικό ματς. Ο Ολυμπιακός ζορίστηκε πολύ από τον Πανιώνιο, αλλά πέτυχε τελικά για δεύτερη σερί αγωνιστική 4 γκολ μέσα στο “Γ. Καραϊσκάκης” (4-0). Με αυτό το “τρίποντο” η ομάδα του Μαρτίνς έφτασε τους 45 βαθμούς θα περιμένει “γκέλα” του ΠΑΟΚ (50 βαθμούς) στο ΟΑΚΑ, προκειμένου να πάνε την άλλη Κυριακή στην Τούμπα σε ένα ματς που θα κρίνει σε τεράστιο βαθμό τον τίτλο του πρωταθλητή.Το παιχνίδι…

Ο Ολυμπιακός κλήθηκε να… ζήσει χωρίς τον Κώστα Φορτούνη σε αυτή την αναμέτρηση! Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τους “ερυθρόλευκους” με επιθετικό σχήμα, βάζοντας Νάτχο και Καμαρά στο κέντρο και τους Γκερέρο και Χασάν στην κορυφή της επίθεσης. Το κέντρο των Πειραιωτών είχει προβληματάκια, απόντος και του Γκιγέρμε (μόνο ο Νάτχο ξεχώρησε), ενώ το δίδυμο στην επίθεση δεν φάνηκε για ένα ολόκληρο ημίχρονο (μόνο ο Χριστοδουλόπουλος μπήκε σε φάσεις).

Μέσα σε τέσσερα λεπτά όμως ο Χασάν -αρχικά- και στη συνέχεια ο Γκερέρο κατάφεραν να… λύσουν το γόρδιο δεσμό που έφτιαξαν οι “κυανέρυθροι” και ο Κότνικ και να οδηγήσουν τους Πειραιώτες στη νίκη. Ακολούθησαν τα τέρματα των Χριστοδουλόπουλου (πεν.) και Βούκοβιτς.

Οι “ερυθρόλευκοι” μπήκαν δυνατά στο ματς, κάνοντας τις επιθετικές τους προσπάθειες από τη δεξιά τους πτέρυγα, με τους Ποντένσε και Ελαμπντελαουί και βλέποντας τον Κότνικ να διώχνει τις πολύ σημαντικές προσπάθειες του Χριστοδουλόπουλου (5′, 9′).

Ο Πανιώνιος όμως είχε και αυτός τις ευκαιρίες του στην εστία του Σα. Αρχικά, ο Πορτογάλος πορτιέρε έδιωξε δύσκολα το φαλτσαριστό σουτ του Οικονομίδη (6′), ενώ στο 10′ βγήκε νικητής στο τετ-α-τετ με τον Καμαρά, στη μεγαλύτερη φάση του πρώτου μέρους.

Στο 14′ ο Ελαμπντελαουί έγινε αναγκαστική αλλαγή (τον αντικατέστησε ο Τοροσίδης) κι έτσι ο Ολυμπιακός άρχισε να παίζει και από την αριστερή του πτέρυγα, έχοντας χάσει όμως το ρυθμό του. Ο Πανιώνιος ήταν προσεκτικός στις κινήσεις του και έψαξε τις καλές αντεπιθέσεις, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε το.. πάνω χέρι, ψάχνοντας το γκολ. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους όμως είδαμε τον… Χριστοδουλόπουλο να μην μπορεί να νικήσει τον εκπληκτικό Κότνικ.

Την ίδια εικόνα -αλλά με περισ΄σοτερη ένταση- είχαμε και στην επανάληψη. Ο Πανιώνιος πάντως είδε τον Κόρμπο να αποχωρεί με πρόβλημα στο 55′, με τον Μανθάτη να παίρνει τη θέση του αρχηγού των “κυανέρυθρων”.

Ο Ολυμπιακός στρίμωξε στα… σχοινιά τους Νεοσμυρνιώτες, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες. Η… λύτρωση ήρθε στο 68′. Ο Ποντένσε κουβάλησε την μπάλα εκτός περιοχής, μοίρασε δεξιά για τον Τοροσίδη που γύρισε με τη μια και ο Χασάν εκτέλεσε από το ύψος του πέναλτι για το 1-0. Η “ερυθρόλευκη” νίκη.. κλείδωσε λίγο αργότερα (75′). Ο Κούτρης έβγαλε τη σέντρα, ο Γκερέρο έπιασε την κεφαλιά ψαράκι και νίκησε τον Κότνικ για το 2-0.

τα πράγματα έγινα ακόμα πιο εύκολα στο 79′. Ο Χριστοδουλόπουλος μπούκαρε στην αντίπαλη περιοχή και ανατράπηκε από τον Τσιλούλη. Ο διαιτητής έδειξε πέναλτι, ο Έλληνας επιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 3-0, αφιερώνοντας το τέρμα του στα θύματα της Θύρας 7 (την Παρασκευή 08.02.2019 συμπληρώνονται 38 χρόνια από την τραγωδία της Θύρας 7 και οι οπαδοί του Ολυμπιακού σήκωσαν πανό με τα πρόσωπα των θυμάτων).