Μεγάλη νίκη για τον Ολυμπιακό κόντρα στην Μπαρτσελόνα!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μία νίκη και Μαδρίτη για τον Ολυμπιακό. Μετά από συγκλονιστική μάχη που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα οι "ερυθρόλευκοι" επιβλήθηκαν 73-71 την Μπαρτσελόνα και προστάτευσαν την έδρα τους. Την Πέμπτη η τέταρτη μάχη των δύο.

Κοντά στο σκορ οι δύο ομάδες

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ με τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Ντάρντεν,Πρίντεζη και Ντάνστον, με την Μπαρτσελόνα να προηγείται με 2-5 με τον Τόμιτς. Οι Καταλανοί είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, διάβαζαν καλά το παιχνίδι και έβρισκαν τον ελεύθερο παίκτη ώστε να σουτάρει από την περιφέρεια, με τον Σατοράνσκι να «γράφει» το 4-8. Οι Πειραιώτες απάντησαν γρήγορα, βγάζοντας καλές άμυνες και παίρνοντας τα ριμπάουντ, με το «πεταχτάρι» του Πρίντεζη να φέρνει το ματς στα ίσα (8-8). Οι γηπεδούχοι έψαχναν το καλάθι μέσα στη ρακέτα, με τον Ντάνστον να αξιοποιεί το έμμεσο τρίποντο που κέρδισε (13-10), δίνοντας το προβάδισμα στους ερυθρόλευκους στο 5’.

Στη συνέχεια ο Σπανούλης στον αιφνιδιασμό έδωσε ασίστ στον Λοτζέσκι (15-10), αλλά η Μπαρτσελόνα απάντησε γρήγορα, παίρνοντας και πάλι το προβάδισμα στο σκορ (15-16), αξιοποιώντας τους ψηλούς της μέσα στο καλάθι. Οι Πειραιώτς σε εκείνο το σημείο αναλώθηκαν σε λάθη και σε άστοχα σουτ, ο Χεζόνια με ντράιβ έκανε το 15-18, αλλά ο Σπανούλης με τρίποντο έφερε το σκορ στα ίσα (18-18). Οι ερυθρόλευκοι είχαν βρει και πάλι ρυθμό, ο Αγραβάνης αξιοποίησε το γκολ-φάουλ που κέρδισε (21-18), ο Όλεσον απάντησε με τρίποντο, αλλά με τον ίδιο τρόπο έδρασε και ο Λοτζέσκι, σκοράροντας μέσα σε αποθέωση (26-21) στο ΣΕΦ, με το 26-23 να είναι το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

Ξέφυγε με +8 ο Ολυμπιακός

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός συνέχισε με τους Λαφαγιέτ, Σλούκα, Λοζέσκι, Πρίντεζη και Χάντερ, με τους δύο ψηλούς του να «γράφουν» το 33-27 στο 14’, με τον Πρίντεζη να σκοράρει τόσο μέσα στη ρακέτα, αξιοποιώντας την ασίστ του Σλούκα, όσο και από την περιφέρεια. Οι ερυθρόλευκοι είχαν εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και έβρισκαν τον ελεύθερο παίκτη, όντας αποτελεσματικοί στην επίθεση. Ο Λαφαγιέτ στη συνέχεια έκανε κακή πάσα, δείχνοντας εκτός κλίματος, με τον Ναβάρο να τιμωρεί με τρίποντο (33-30) στο 15.

Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν με τον Πέτγουεϊ και τρία γκαρντ στη πεντάδα τους (Σπανούλη, Σλούκα,Μάντζαρη), με τον Μπρεντ να «πυροβολεί» από τη περιφέρεια (36-32). Η Μπαρτσελόνα στη συνέχεια ευστόχησε σε δύο δύσκολα σουτ, φέρνοντας το ματς στα ίσα (36-36), ο Σλούκας τέλειωσε υπέροχα το ντράιβ του (39-36), με τους Ισπανούς να παίζουν σκληρή άμυνα, επιδιώκοντας την επαφή, με τον Τόμιτς να κάνει συνέχεια φάουλ πάνω στον Σπανούλη. Οι Καταλανοί δυσαρεστήθηκαν από τις (σωστές) αποφάσεις των διαιτητών, η κερκίδα… ξεσηκώθηκε, με τον αρχηγό να είναι εύστοχος από τη γραμμή των βολών (41-36). Οι Πειραιώτες έπαιρναν τα ριμπάουντ, έβγαζαν άμυνες και ήταν εύστοχοι από τη περιφέρεια, συνεχίζοντας να βγάζουν ελεύθερα σουτ, με τον Πέτγουεϊ να μετρά 2/2 από τα 6.75 μέτρα, φέρνοντας την ομάδα του στο +8, με το 44-36 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους.

Η αντίδραση τη Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο συνέχισε με τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Λοτζέσκι, Πρίντεζη και Ντάνστον , με τον Πρίντεζη με να φέρνει την διαφορά στο +10 (46-36) με το πεταχτάρι του. Οι Πειραιώτες είχαν βελτιωθεί στα ριμπάουντ, ο Λαφαγιέτ με υπέροχο ντράιβ «έγραψε» το 48-39, αλλά η απάντηση της Μπαρτσελόνα ήταν άμεση. Με ένα γρήγορο σερί 7-0 και ύστερα από μακρινό σουτ του Όλεσον, οι φιλοξενούμενοι μείωσα σε 48-46 στο 25’.

Ο Σπανούλης στη συνέχεια, στην εκπνοή της επίθεσης, όντας υπό πίεση, και παίρνοντας πάνω του ένα δύσκολο σουτ, ευστόχησε από τα 7 μέτρα, «γράφοντας» το 53-48. Ο Μάντζαρης στη συνέχεια με τρίποντο διαμόρφωσε το 57-50, ο Πέτγουεϊ έριξε ένα επιβλητικό μπλοκ στον Λάμπε, αλλά η Μπαρτσελόνα μείωσε και πάλι, σε 57-55, με το ματς να παραμένει ντέρμπι. Οι Καταλανοί μάλιστα, πήραν και το προβάδισμα στο σκορ, παίρνοντας συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ, με τους Λάμπε και Ναβάρο να κάνουν το 57-60. Στο τέλος της τρίτης περιόδου, ο Πρίντεζης με φόλοου κάρφωμα, διαμόρφωσε το 59-60.

Άμυνα από ατσάλι, θρίλερ… και 2-1!

Ο Ολυμπιακός στη τελευταία περίοδο μπήκε στο παρκέ με τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Λοτζέσκι, Πρίντεζη και Χάντερ, ο οποίος ύστερα από επιθετικό ριμπάουντ έδωσε και πάλι το προβάδισμα στους Πειραιώτες, με τον Παπαπέτρου να παίρνει για πρώτη φορά θέση στο παρκέ. Ο Πρίντεζης όντας ελεύθερος «πυροβόλησε» από τη περιφέρεια (64-60), ενώ ακολούθως στον αιφνιδιασμό ο Μάντζαρης έδωσε alley-oop ασίστ στον Χάντερ που κάρφωσε (66-60). Οι Πειραιώτες έβγαζαν καλές άμυνες, έπαιρναν και τα ριμπάουντ, έχοντας βρει ρυθμό στο παιχνίδι τους, αλλά τα τρίποντα που δοκίμασαν στη συνέχεια βρήκαν σίδερο, με τους Καταλανούς να μην έχουν σκοράρει για πέντε λεπτά, με την σκληρή άμυνα του Ολυμπιακού να έχει φέρει αποτέλεσμα.

Οι Ισπανοί είχαν… ξεχάσει τι σημαίνει καλάθι, ο Παπαπέτρου μάζευε τα ριμπάουντ, αλλά και οι ερυθρόλευκοι είχαν «κολλήσει» στην επίθεση, με το σκορ να είναι για αρκετή ώρα στο 66-60. Ύστερα από περίπου έξι λεπτά η Μπαρτσελόνα σκόραρε με βολή του Τόμιτς (66-61), ο Πρίντεζης από την ίδια θέση έβαλε και τις δύο (68-61), ενώ στη συνέχεια απάντησε με alley-oop κάρφωμα μετά την απίστευτη ασίστ του Σλούκα (70-62) στο 38’. Ο Ολυμπιακός στα τελευταία λεπτά επιχείρησε να διαχειριστεί σωστά το προβάδισμα που είχε στο σκορ, ο Ναβάρο με βολές μείωσε 70-66 στο 1’20’’ πριν το τέλος, με τον Σπανούλη από την ίδια γραμμή να χάνει και τις δύο! Ο Ναβάρο στη συνέχεια με γκολ-φάουλ ύστερα από μπάσιμο, στα 63’’ πριν το τέλος, μείωσε σε 70-69, ενώ στην επόμενη κατοχή οι γηπεδούχοι έκαναν λάθος! Στα 26’’ πριν τη λήξη η επαναφορά ήταν για την Μπαρτσελόνα, με τον Όλεσον να αστοχεί από τη περιφέρεια. Στα 12’’ ο Όλεσον αστόχησε σε νέο σουτ από την περιφέρεια, με τον Σπανούλη να κερδίζει φάουλ, πηγαίνοντας στις βολές. Ο αρχηγός έβαλε και τις δύο (72-69), στα 8’’ έγινε επίτηδες φάουλ πάνω στον Ναβάρο, ο οποίος έβαλε επίσης και τις δύο (72-71). Στα 6’’ έγινε φάουλ στον Πρίντεζη, ο οποίος έβαλε την πρώτη και έχασε την δεύτερη, αλλά στον χρόνο που απέμενε η Μπαρτσελόνα δε πρόλαβε να σουτάρει, με τον Ολυμπιακό να κάνει το 2-1 στη σειρά των playoffs.

Τα δεκάλεπτα: 26-23, 44-36, 59-60, 73-71

Ανά δεκάλεπτο: 26-23, 18-13, 15-24, 14-11