Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Επίσκεψη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης και ενημερώθηκε αναλυτικά, για όλα τα ζητήματα που απασχολούν το ΣΕΦ, από την Πρόεδρο του Δ.Σ. Χριστίνα Τσιλιγκίρη, κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα.

Η κ. Τσιλιγκίρη παρουσίασε τις ανάγκες του Σταδίου προς τον Υπουργό, ενώ παράλληλα υπογράμμισε την αγαστή συνεργασία ανάμεσα στο ΣΕΦ και το Υπουργείο, ευχαριστώντας δημόσια τον κ. Βρούτση για την βοήθεια όλο αυτό το διάστημα.

Γ. Βρούτσης: «Το ΣΕΦ κορωνίδα των αθλητικών εγκαταστάσεων»

Από την πλευρά του ο Υπουργός Αθλητισμού ευχαρίστησε την Πρόεδρο, τους διευθυντές και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που βρέθηκαν στην αίθουσα του Δ.Σ. του ΣΕΦ και στην συνέχεια αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που έχουν τεθεί από το Υπουργείο για τα επόμενα χρόνια:

«Ο πρώτος και μεγαλύτερος πυλώνας είναι η ασφάλεια. Κάτι που έχουμε σε προτεραιότητα και έπειτα από τη δημόσια διαβούλευση του αθλητικού νομοσχεδίου για τη βία, που ολοκληρώθηκε, θα το παρουσιάσουμε στη Βουλή και στη συνέχεια θα το ψηφίσουμε.

Ο δεύτερος πυλώνας αφορά στην προσβασιμότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων. Μέσα στον Φεβρουάριο θα συσταθεί μια επιτροπή από προσωπικότητες στο χώρο των ΑμεΑ, η οποία θα επισκεφθεί όλα τα αθλητικά κέντρα της χώρας, προκειμένου να υπάρχει απερίσκεπτη πρόσβαση σε αυτά.

Τρίτον, το ζήτημα των πόρων, εκτός των έκτακτων επιχορηγήσεων. Πλέον δίνονται πόροι στα αθλητικά κέντρα οι οποίοι θα αξιοποιούνται σε έργα ουσίας.

Τέλος, προτεραιότητα είναι και η συντήρηση και αναβάθμιση των υφιστάμενων αθλητικών μας εγκαταστάσεων. Όλες τους, μέσα στο επόμενο διάστημα, θα πρέπει να αναβαθμιστούν και ενεργειακά.

Στο Υπουργείο δρομολογούμε επτά άξονες δράσεων, επτά μεταρρυθμίσεις οι οποίες όταν υλοποιηθούν θα αλλάξουν ολόκληρη την μορφή του αθλητισμού στην Ελλάδα. Οφείλουμε να αφήσουμε παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία. Η συνεργασία που υπάρχει με την Πρόεδρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, Χριστίνα Τσιλιγκίρη και με όλους σας είναι αγαστή και θα συνεχίσει να είναι».

Μεταξύ άλλων η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, τόνισε προς τα μέλη, παρουσία του Υπουργού:

«Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έχει θέσει αρκετά ψηλά τον πήχη εδώ και αρκετά χρόνια μιας και λειτουργούμε ως μια σύγχρονη και αποτελεσματική εστία, μεταξύ άλλων, για εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα, αλλά και για τον εργασιακό αθλητισμό, τον στίβο, το μπάσκετ, το βόλεϊ, το πινγκ πονγκ και την άρση βαρών. Όλα αυτά τα αθλήματα φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του ΣΕΦ.

Μετά και την αύξηση της τακτικής επιχορήγησης από το Υπουργείο και την Πολιτεία, έχουμε ορίσει τις προτεραιότητες που υπάρχουν για την αναβάθμιση των χώρων του Σταδίου, τόσο ενεργειακά όσο και λειτουργικά.

Το επόμενο διάστημα θα έρθουν στο ΣΕΦ δύο μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Το Προολυμπιακό τουρνουά του μπάσκετ, το καλοκαίρι του 2024 και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ Γυναικών το καλοκαίρι του 2025. Και πάνω σε αυτά θα δουλέψουμε για την περαιτέρω αναβάθμιση του Σταδίου».