«Αφεντικό» στο Π. Σαλπέας ο Φοίνικας Πειραιά – Έριξε στο καναβάτσο τον Πορφύρα για το κύπελλο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την ευκαιρία να απολαύσουν έναν πραγματικά συναρπαστικό αγώνα είχαν όσοι προτίμησαν να αφιερώσουν το σημερινό τους απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο του Π. Σαλπέας.

Φοίνικας Πειραιά και Πορφύρας διασταυρώθηκαν για τους «32» του κυπέλλου της Ένωσης, με τους θεωρητικά γηπεδούχους του Φοίνικα να αποδεικνύουν στην πράξη τις πρωταγωνιστικές βλέψεις που έχουν για τη φετινή χρονιά.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγώνα, κλείνοντας το α΄ δεκάλεπτο με το εντυπωσιακό 25-9. Στη συνέχεια, ο Πορφύρας αντέδρασε και έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Στα υπόλοιπα δεκάλεπτα, υπήρχε συνεχής εναλλαγή στο σκορ με την αγωνία να φτάνει στο κατακόρυφο.

Ο Τασόπουλος έστειλε το παιχνίδι στην παράταση στα τελευταία δευτερόλεπτα της κανονικής διάρκειας με «αυτοκρατορική πλάτη». Στην παράταση, η κούραση είχε τον πρώτο λόγο αλλά ο ποιοτικός Φοίνικας είχε περισσότερες λύσεις και επικράτησε δίκαια του Πορφύρα με 72-68.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις δύο ομάδες χωρίζει μια κατηγορία, δεδομένου ότι ο Πορφύρας συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και ο Φοίνικας στην Α’ Εσκανά.

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ. -ΠΟΡΦΥΡΑΣ 72-68 ΠΑΡ. (ΚΑΝ. ΑΓ. 65-65)

Διαιτητές : Καραβίτης , Κονταράτος

Δεκάλεπτα : 25-9, 37-30, 48-47, 65-65(καν. αγ.) 72-68

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ. ( Πουτουλίδης, Μονδερά): Χωματάς 12 (2), Μουρίκης 1 Σέττος 8(1) , Στέφος 10, Παπαντωνίου 4, Τασόπουλος 11, Κόγκας 5, Κατσούρης 4, Τσουκαλάς 2, Περσίδης 15 (2) , Αποστόλου

ΠΟΡΦΥΡΑΣ (Λειβάδης ): Κυριακόπουλος 2, Γεωργούλης 27 (2), Παπαδόπουλος 6(2), Γκαϊντάσοφ 6, Κωνσταντίνου , Καπατσούλιας 2, Χατζόγλου 12 (4), Συμεωνίδης