ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΞΑΚΟΥΣΤΙΔΗΣ: Από τον Πειραιά ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Kick Boxing !

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Κορυδαλλό ο υπεραθλητής πολεμικών τεχνών Σταύρος Εξακουστίδης

- Στα χνάρια του Μιχάλη Ζαμπίδη ο Πειραιώτης Παγκόσμιος Πρωταθλητής

…του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Το Σάββατο 16 Μαρτίου ο Σταύρος Εξακουστίδης, έκανε για μία ακόμη φορά περήφανη την Ελλάδα, καθώς κέρδισε τον τίτλο ICO στο Open Championship 2019, έναντι του Ιταλού αντιπάλου του Jonathan Invernino. Ο  Εξακουστίδης στη συνέχεια πανηγύρισε την νίκη του υπό τους ήχους της πατρίδας του, του Πόντου.

Ο Σταύρος είχε μελετήσει το αγωνιστικό προφίλ του Invernino ο οποίος μετρά σε 21 αγώνες, 16 νίκες με 5 νοκ άουτ. Αυτό δεν πτόησε τον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος έδειξε το σθένος της ελληνικής ψυχής από τον πρώτο κιόλας γύρο. Τα δεξιά χτυπήματα και τα γόνατα που πέρασε ο Εξακουστίδης, έκαναν ζημιά στον Jonathan και ο ίδιος παραιτήθηκε στο τέλος του πρώτου γύρου.

Ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής στο Kickboxing επέστρεψε μετά από πέντε χρόνια στα ελληνικά ρινγκ. Όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή του: «Ήθελα έναν δυνατό αντίπαλο, γιατί το τελευταίο διάστημα οι αγώνες που βλέπω στις εγχώριες μάζες είναι για κλάματα με αποτέλεσμα να διώχνουν τον κόσμο από τα γήπεδα, μιας και νομίζουν ότι θα πάνε να δούνε άλλο ένα αστείο ματς να κερδίζει ο Έλληνας αθλητής τον τραγικό σούπερ παγκόσμιο ξένο.»

Ο ΝΕΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ KICK BOXING ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΞΑΚΟΥΣΤΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ!

Gepostet von Piraeus Press am Mittwoch, 20. März 2019

Σε αυτό το διάστημα αγωνιζόταν στο εξωτερικό, εκπροσωπώντας τη χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα, το Μάιο του 2016 ήταν... υπερηχητικός αφού στην τρίτη του εμφάνιση στο Superkombat της Ρουμανίας πανηγύρισε τη δεύτερή του νίκη, κόντρα στον Σπέτκου, τον οποίο και έριξε κάτω δύο φορές!

Ο Αύγουστος του 2016, όμως, ήταν από τους καλύτερους μήνες της ζωής του σε επαγγελματικό επίπεδο. Νίκησε μέσα στην Κίνα τον Ντενγκ Ζεγκί, ο οποίος αποχώρησε από το ρινγκ κουτσαίνοντας.

Τον Απρίλιο του 2017, ο Εξακουστίδης αγωνίστηκε στη Χάβρη για το Α1 WGP, όπου ηττήθηκε με τους κριτές να δίνουν το ματς στον Γιουσούφ Μπινατέ.

Η Ασία ξετρελάθηκε μαζί του και το Σεπτέμβριο του 2017 κλήθηκε στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του! Το Κ-1 άνοιξε τις πύλες του στον Εξακουστίδη κι αυτός έγινε ο πρώτος Έλληνας μετά τον Μιχάλη Ζαμπίδη που νικάει στο κορυφαίο τουρνουά Κ-1, μπροστά σε 22.000 θεατές Οι διοργανωτές είδαν στα μάτια του έναν κορυφαίου επιπέδου αθλητή και τον κάλεσαν άλλες 4 φορές! 

Το Μάιο του 2018,  έπαιξε στο Μιλάνο και νίκησε τον Alex Avogardo, στην κατηγορία των -60 κιλών με ομόφωνη απόφαση.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΕΞΑΚΟΥΣΤΙΔΗ ..

Ο Σταύρος Εξακουστίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Κορυδαλλό, κατάγεται όμως από τον Πόντο. Πριν καν πάει γυμνάσιο ο Σταύρος ξεκίνησε δειλά - δειλά τα πρώτα του βήματα στο αθλητισμό και σε μικρή ηλικία κατάφερε να φτάσει μέχρι και στην 2η θέση στο πανελλήνιο μπαίνοντας έτσι στην εθνική ομάδα εφήβων. Έχει κερδίσει πολλές φορές το πανελλήνιο και έχει σκαρφαλώσει στην 2η θέση σε πανευρωπαϊκούς αλλά και σε Βαλκανικούς αγώνες. Σε 45 επαγγελματικούς αγώνες που έχει δώσει μετρά 36 νίκες, εκ των οποίων οι 16 είναι με Κ.Ο. 

Τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται αποκλειστικά στο εξωτερικό εκπροσωπώντας την χώρα μας στις κορυφαίες διοργανώσεις Κ-1, Super Kombat, Glory κ.α. Πρόσφατα έδωσε μία σειρά αγώνων σε Ιαπωνία, Κίνα και Ιταλία πετυχαίνοντας σημαντικές νίκες, που προβάλλουν το ελληνικό Kickboxing και γενικότερα τα μαχητικά μας αθλήματα εκτός συνόρων. Ο Σταύρος Εξακουστίδης έχει δύο γυμναστήρια που προπονούνται καθημερινά περισσότερο από 200 άτομα.