ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: «Η ζημιά είναι μεγάλη από την πετρελαιοκηλίδα»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η οικολογική καταστροφή που αντιμετωπίζει ο Σαρωνικός το τελευταίο διάστημα έχει διαταράξει και την ιστιοπλοϊκή καθημερινότητα του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, με τον ΙΟΠ να προχωρά τις νομικές διαδικασίες αλλά παράλληλα να καταβάλλει κάθε προσπάθεια να συνεχιστούν οι προπονήσεις.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΙΟΠ:
Κύριος σκοπός του ομίλου είναι η διάδοση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας και η υπηρέτηση του σκοπού αυτού με την έλευση της πετρελαιοκηλίδας έγινε πιο δύσκολη από ποτέ.
Σε επίπεδο σχολών η ζημιά μεγάλη αλλά ακόμα μεγαλύτερη, και ίσως όχι εύκολα μετρήσιμη ζημιά στις αγωνιστικές ομάδες, που αν χάσουν προπονήσεις, μπαίνουν σε ρίσκο μετάλλια που παραδοσιακά ο όμιλoς κερδίζει τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο στις κατηγορίες που καλλιεργεί.

Ο όμιλος έχει ήδη κινήσει τις δέουσες νομικές διαδικασίες.

Με την εικόνα της θάλασσας καθημερινά να βελτιώνεται, ο Πρόεδρος του ΙΟΠ, κ. Γιάννης Παπαδημητρίου, δήλωσε:
«Κύριος στόχος της Διοίκησης του ομίλου για να βγούμε από την φουρτούνα είναι το να συντηρείται η αθλητική δραστηριότητα με τη μέγιστη ασφάλεια για όλους. Παράλληλα θα πρέπει να είναι μια ευχάριστη διαδικασία ώστε να γίνεται αποδοτικά. Έτσι, ανεξάρτητα με την ισχύουσα απαγόρευση για αθλητικές δραστηριότητες στη θάλασσα, η μετακόμιση των αγωνιστικών ομάδων του ομίλου στο Πόρτο Ράφτη ήταν μονόδρομος, δεν είναι εύκολη διαδικασία μία τέτοια μεταφορά λόγω του όγκου και της απόστασης αλλά ήταν η λύση στις προπονήσεις των αθλητών μας για τις ελληνικές και διεθνείς υποχρεώσεις τους. Το sailing spot από την άλλη, η ολοκαίνουργια εκπαιδευτική πλατφόρμα, ακαδημία του ομίλου στην οποία εκπαιδεύονται νέοι ιστιοπλόοι κάθε ηλικίας, είναι μια διαφορετική υπόθεση. Το να ζητήσεις από γονείς και μαθητές να κάνουν μάθημα σε μέρη μακριά από τον όμιλο είναι δύσκολο. Έτσι, έπρεπε να βρεθεί εναλλακτικός τρόπος να μη χαθούν μαθήματα και έτσι μείνει πίσω η εκπαιδευτική διαδικασία. Εξαντλώντας κάθε όριο εφευρετικότητας και φαντασίας για την διάδοση του αθλήματος και της ναυτοσύνης, οι εκπαιδευτές του sailing spot, κατάφεραν όχι μόνο να μη χαθούν τα μαθήματα αλλά να βγει ένα πολύ θετικό πρόσημο από αυτά τα δύσκολα αυτά Σαββατοκύριακα.
Μαθήματα με συσκευές εικονικής πραγματικότητας, προπόνηση μέσα σε πισίνα, προπόνηση μέσα σε φυλασσόμενη μαρίνα, σεμινάρια ναυαγοσωστικής και θεωρία ήταν κάποια από τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη δυσκολία, πολλοί φορείς στάθηκαν αρωγοί της προσπάθειας που κάναμε ώστε να μην πάει το άθλημά μας πίσω. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ι.Ο.Πόρτο Ράφτη που φιλοξένησε τις αγωνιστικές ομάδες του ομίλου, στον ΟΠΑΝ Δήμου Πειραιά, και ειδικά στους ανθρώπους του κολυμβητηρίου που μας φιλοξένησαν, την Διοίκηση της Μαρίνας Ζέας, τον Όμιλο Ερετών και την Ελληνική Ναυαγοσωστική Ακαδημία ΕΝΑΚ.
Συνεχίζουμε με δημιουργικότητα, σοβαρότητα και ευθύνη για το καλύτερο αποτέλεσμα σε αυτές τις δύσκολες ώρες.»