Κοκκινιά: Μωρό έπαθε ανακοπή κατά τη διάρκεια διακομιδής – Το έσωσε αστυνομικός με ΚΑΡΠΑ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το περιπολικό έφτασε στο Παίδων από την Κοκκινιά σε λιγότερο από 8 λεπτά, με τη βοήθεια δικυκλιστών

Αστυνομικός με το φιλί της ζωής έσωσε νεογέννητο αγοράκι, το οποίο την ώρα τηςμεταφοράς του στο Νοσοκομείο Παίδων από την Κοκκινιά έπαθε ανακοπή και μελάνιασε.

Η Άμεση Δράση έλαβε κλήση για το επείγον περιστατικό, όπως ενημερώνει ο εκφωνητής της Α.Δ., αντιπρόεδρος της ΕΑΣΥΑ και αντιπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ, Χρήστος Μπαλάσκας. Η μητέρα και το βρέφος μπήκαν στο περιπολικό, αλλά κατά τη διάρκεια της διακομιδής το μωρό έπαθε ανακοπή και μελάνιασε.

Τότε ο συνοδός του περιπολικού έσωσε το παιδάκι, αφού άρχισε να του κάνει ΚΑΡΠΑ και να του δίνει το φιλί της ζωής εν κινήσει καθώς γνώριζε τη μέθοδο αυτή, αν και δεν το είχε κάνει ξανά. Μάλιστα, το περιπολικό έφτασε στο Παίδων απο την Κοκκινιά σε λιγότερο από 8 λεπτά, με τη βοήθεια δικυκλιστών.

Η ανάρτηση:

«Άμεση Δράση. Μια μεγάλη οικογένεια. Σήμερα το πρωί 11:30 ο εκφωνητής της Δ αλλαγής της Α.Δ. έλαβε επείγουσα κλήση για νεογέννητο μωρό αγοράκι, εγγονάκι συναδέλφου της Α αλλαγής της άμεσης δράσης, το οποίο δεν είχε επαφή με το περιβάλον. Το Α 8-1 της Δ αλλαγής έλαβε το σήμα και σε ένα λεπτό ήταν στο σημείο. Η μητέρα και το βρέφος μπήκαν στο περιπολικό διότι το κάθε δευτερόλεπτο μετρούσε και δεν υπήρχε χρόνος για αναμονή του ΕΚΑΒ. Κατά τη διάρκεια της διακομιδής το μωρό έπαθε ανακοπή και μελάνιασε.

Τότε ο συνοδός του περιπολικού άρπαξε το παιδάκι και άρχισε να του κάνει κάρπα και να του δίνει το φιλί της ζωής εν κινήσει. Ο εν λόγω συνάδελφος ήταν ευτυχώς γνώστης της μεθόδου και παρόλο που δεν το είχε ξανακάνει σε μωρό, ως διά μαγείας το βρέφος άρχισε να αναπνέει και να βήχει. Το θαύμα είχε γίνει. Από την Κοκκινιά σε λιγότερο από 8 λεπτά το περιπολικό με τη βοήθεια δικυκλιστών ήταν στο Νοσοκομείο Παίδων. Η ζωή του είχε σωθεί.

Ο παππούς είναι αμεσοδρασίτης επί 35 χρόνια σαν Α 9-1/Δ και φέτος συναξιοδοτείται. Απευθύνθηκε στην οικογένειά του. Στην Άμεση Δράση. Συγχαρητήρια στον οδηγό του Α8-1/Δ αλλαγής για τη γρήγορη οδήγησή του μέχρι το νοσοκομείο και στον συνοδό εξαιτίας του οποίου το βρέφος ζει και πάει όλο και καλύτερα.

Επίσης μπράβο στους δικυκλιστές της Α.Δ. για τη συνδρομή τους, καθώς και στον εκφωνητή, ο οποίος συντόνισε τέλεια την όλη επιχείρηση. Φίλε Γιάννη, το εγγονάκι σου μαζί με το δίδυμο αδερφάκι του θα μεγαλώσουν και θα τα χαίρεσαι. Καλή χρονιά σε όλους. Τα θαύματα τελικά γίνονται. Το παιδάκι πήγε και ήρθε. Είναι νικητής».