Σημαντική διεθνής διάκριση για το Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά επιλέχθηκε από τον ΕΟΔΥ να συμμετάσχει στη δράση του CDC (Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ), GAIHN-AR (Global Action in Healthcare Network - Παγκόσμιο Δίκτυο Δράσης στον Τομέα της Υγείας, Τομέας Αντιμικροβιακής Αντοχής).

Πρόκειται για μια σημαντική διάκριση για το Γενικό Νοσοκομείο του Πειραιά, που αναδεικνύει το σημαντικό έργο που επιτελείται αλλά και τις υψηλού επιστημονικού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες που παρέχει στους πολίτες του Πειραιά.

Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο Διοικητής του Τζανείου κ. Ηλίας Γουζούασης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

Αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή που το Γ.Ν.Πειραιά «ΤΖΑΝΕΙΟ» επιλέχθηκε από τον ΕΟΔΥ να συμμετάσχει στη δράση του CDC (Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ), GAIHN-AR (Global Action in Healthcare Network - Παγκόσμιο Δίκτυο Δράσης στον Τομέα της Υγείας, Τομέας Αντιμικροβιακής Αντοχής).
Στα πλαίσια του προγράμματος, στις 20-21 Ιουνίου 2022, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη κλιμακίου του CDC (US Centers for Disease Control and Prevention) και του συνεργαζόμενου Πανεπιστημίου Vanderbilt (VUMC), μετά από σχετική πρόσκληση του ΕΟΔΥ.
Το Νοσοκομείο Γ.Ν.Πειραιά «ΤΖΑΝΕΙΟ» τυγχάνει παγκόσμιας αναγνώρισης χάρη στο Ιστορικό Ερευνητικών Μελετών που έχουν ολοκληρωθεί από τους καταξιωμένους Ιατρούς–Ερευνητές της Μονάδας Λοιμώξεων και της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων
Το πρόγραμμα GAIHN-AR αποσκοπεί στην εφαρμογή δραστηριοτήτων για την ταχεία ανίχνευση, πρόληψη και περιορισμό των ανθεκτικών λοιμώξεων, που ενδημούν και αποτελούν την κύρια αιτία θνητότητας τόσο παγκοσμίως όσο και στα ελληνικά νοσοκομεία.
Τα αποτελέσματα από τη συμμετοχή του Νοσοκομείου στο πρόγραμμα αναμένεται να είναι:
• Ταχεία ανίχνευση των ασθενών με λοίμωξη/αποικισμό και εφαρμογή των κατάλληλων μέτρων
• Αποτροπή διασποράς
• Στοχευμένη θεραπεία και ορθολογική χρήση αντιβιοτικών
• Μείωση κατανάλωσης αντιβιοτικών
• Μείωση επίπτωσης των λοιμώξεων από πολυανθεκτικά παθογόνα
• Μείωση του μέσου χρόνου νοσηλείας
• Υψηλότερη Ποιότητα Υπηρεσιών Υγείας
• Εξοικονόμηση πόρων
Ευχαριστούμε τους διακεκριμένους επιστήμονες που μας τίμησαν με την παρουσία τους και είμαστε ευτυχείς διότι η γόνιμη αυτή συνεργασία θα οδηγήσει στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση σημαντικών θεμάτων σε τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο.