Κορωνοϊός: Έγινε το «μπαμ» στον Πειραιά !

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Ο Πειραιάς κατέχει από τα πιο χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού πανελλαδικά

- Φόβοι για ανεξέλεγκτη πορεία του ιού

- Αυστηρή τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας και εμβολιασμός η λύση για το φρενάρισμα της πανδημίας 

Όπως ήταν αναμενόμενο εδώ και μερικές μέρες, τα κρούσματα στον Πειραιά αυξήθηκαν με γεωμετρική πρόοδο και πλέον ο ευρύτερος Πειραιάς κατέχει τη 2η θέση σε επίπεδο ημερήσιων κρουσμάτων στην Αττική, πίσω από το κέντρο της Αθήνας!

Σήμερα καταγράφηκαν στον Πειραιά 277 νέα κρούσματα και τις επόμενες μέρες αναμένεται ραγδαία αύξηση με δεδομένη την αυξημένη μεταδοτικότητα που χαρακτηρίζει τη μετάλλαξη Δ.

Μέχρι στιγμής δεν παρατηρείται ιδιαίτερη πίεση στα νοσοκομεία του Πειραιά, αλλά εάν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων με αυτούς τους ρυθμούς, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι μέχρι τον Σεπτέμβρη θα υπάρξει πρόβλημα.

Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο και στόχος είναι να περάσουμε το 4ο κύμα με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Για τον Πειραιά υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία δεδομένου ότι τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά, και υπάρχει ο φόβος για εξάπλωση του ιού σε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες, οι οποίοι έχουν περισσότερες πιθανότητες για σοβαρή νόσηση.

Απαιτείται εγρήγορση και αυστηρή χρήση της μάσκας σε χώρους με συγχρωτισμό, εσωτερικούς και εξωτερικούς, ενώ θα πρέπει άμεσα πρωτίστως οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες από χώρες του εξωτερικού, δε θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός ούτε στους εμβολιασμένους, καθώς φαίνεται ότι η μετάλλαξη Δ τους προσβάλει καθιστώντας τους φορείς που δύνανται να μεταδώσουν τον ιό.

Οι επόμενες 10-15 μέρες είναι θα ιδιαίτερα κρίσιμες για τον έλεγχο του 4ου κύματος στον Πειραιά.