Κορωνοϊός – Αποκάλυψη: Υγειονομική βόμβα ο Πειραιάς

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Μεγάλη ανησυχία για τον ευρύτερο Πειραιά καθώς η μετάλλαξη Δέλτα τείνει να επικρατήσει σε όλη τη χώρα

- Από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού πανελλαδικά 

- Μάσκα και εμβολιασμός θα «σώσουν» την κατάσταση στον Πειραιά

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί στους επιστήμονες η εξέλιξη της πανδημίας στον Πειραιά, καθώς η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά καταγράφει από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα.

Σε συνδυασμό με την αυξημένη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα αλλά και άλλων νεότερων στελεχών του ιού, υπάρχει ο φόβος για «έκρηξη» μεταδοτικότητας τόσο κατά τους θερινούς μήνες, όσο κυρίως για το φθινόπωρο.

Παρόλο που μέχρι τώρα ο Πειραιάς καταγράφει σχετικά χαμηλό αριθμό νέων κρουσμάτων - σε σχέση με το τι επικρατεί σε άλλες περιοχές της Αττικής - οι ειδικοί δεν εφησυχάζουν και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον ευρύτερο Πειραιά.

Τα ποσοστά εμβολιασμού στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά

Λέγοντας περιφερειακή ενότητα Πειραιά εννοούμε όλες τις «γειτονιές» του ευρύτερου Πειραιά, δηλαδή τους δήμους Πειραιά, Νίκαιας - Ρέντη, Κορυδαλλού, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Περάματος.

Τα ποσοστά εμβολιασμού των πλήρως εμβολιασμένων είναι λίγο πάνω από 22% ενώ των μερικώς εμβολιασμένων έχουν φτάσει στο 28%.

Απαραίτητη η χρήση μάσκας & αύξηση ρυθμών εμβολιασμού 

Οι ειδικοί τονίζουν ότι θα πρέπει να αυξηθούν οι ρυθμοί εμβολιασμού στον Πειραιά και παράλληλα να γίνεται αυστηρή χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους ή ανοιχτούς χώρους όπου παρουσιάζεται συγχρωτισμός.

Ενώ πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με την εμφάνιση συμπτωμάτων, προκειμένου να απομονωνόμαστε εγκαίρως από το στενό μας οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον.