Κυνική ομολογία Κουκουδάκη: 7 χρόνια ΔΕΝ προχώρησε σε απαλλοτριώσεις για την παράνομη χωματερή

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Σε έμμεση δημόσια παραδοχή της απραξίας του στο θέμα της παράνομης χωματερής, προέβη ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, υπό την ασφυκτική πίεση των τελευταίων γεγονότων με τις πυρκαγιές και την έκταση που έχει πάρει το θέμα στα ΜΜΕ και την τοπική και όχι μόνο κοινωνία

- Σε «πονοκέφαλο» για την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών έχει εξελιχθεί ο Δήμαρχος Ύδρας

Μετά τις καταγγελίες για φωτιά που έκαιγε για σχεδόν 20 ημέρες στην παράνομη χωματερή της Ύδρας, τα δημοσιεύματα του Piraeus Press και την αναφορά του κυβερνητικού Βουλευτή Χριστόφορου Μπουτσικάκη που αφήνει σαφείς αιχμές κατά του Δημάρχου Ύδρας Γιώργου Κουκουδάκη, ο τελευταίος αποφάσισε να «εμφανιστεί» και να τοποθετηθεί, με μια δήλωση 5 γραμμών στο Facebook!

Η δημόσια «απολογία» Κουκουδάκη και η παραδοχή της απραξίας

Ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης μετά τη νέα περιβαλλοντική επιβάρυνση του νησιού από τη φωτιά στην παράνομη χωματερή που έκαιγε για 20 μέρες, αλλά και το σοβαρό πλήγμα στην εικόνα του νησιού εν μέσω τουριστικής περιόδου, δεν κατάφερε να αρθρώσει μια «συγγνώμη» προς τον υδραϊκό λαό, ενώ απέφυγε να ενημερώσει τους Υδραίους για το ποιος τελικά έχει την ευθύνη για αυτό που έχει συμβεί το τελευταίο 20ήμερο στο νησί!

Παραδέχτηκε εμμέσως ότι στα 7 χρόνια Δημαρχίας του δεν προχώρησε ούτε σε μια απαλλοτρίωση προκειμένου να συνδράμει έμπρακτα στην εύρεση λύσης για το πρόβλημα των σκουπιδιών και τη λειτουργία της παράνομης χωματερής.

Μάλιστα, η παραδοχή ήταν τόσο κυνική, χωρίς να μας εξηγεί τους λόγους που τον εμπόδισαν να προβεί σε μια τέτοια κίνηση, ενώ ένιωσε την ανάγκη να το διατυμπανίσει λίγες ώρες μετά τη νέα πυρκαγιά!

Ο κ. Κουκουδάκης θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις και για τη φράση του «όσο και εάν ενδεχομένως δεν αρέσει σε κάποιους»… Δηλαδή 7 χρόνια δεν προχωρούσε στη λήψη των αναγκαίων αποφάσεων για τον τόπο επειδή απλά «δεν άρεσε σε κάποιους»;

Οι προβληματισμοί τόσο εντός όσο και εκτός Ύδρας μεγαλώνουν από τον τρόπο με τον οποίο ο Δήμαρχος Ύδρας τελειώνει την ανακοίνωσή του… «Εγώ είμαι εδώ για την Ύδρα»!

Αυτό δε γνωρίζουμε αν αποτελεί εγγύηση, προειδοποίηση ή απειλή για το νησί, αλλά σίγουρα έχει συζητηθεί αρκετά… ακόμα και στο Μέγαρο Μαξίμου!

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση του κ. Κουκουδάκη:

Παρέμβαση Εισαγγελέα άμεσα

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στην Ύδρα ανέδειξαν τις παθογένειες και το έλλειμα ηγεσίας της δημοτικής αρχής, που εδώ και 7 χρόνια δεν έχει καταφέρει να δώσει λύσει σε δυο από τα κυριότερα ζητήματα που απασχολούν το νησί, τη διαχείριση των απορριμμάτων και το βιολογικό καθαρισμό!

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και οι ευθύνες θα πρέπει σίγουρα να αναζητηθούν, όπως ζητά και σε σχετική του αναφορά άλλωστε από τους συναρμόδιους υπουργούς ο Βουλευτής της ΝΔ Α Πειραιά & Νήσων Χριστόφορος Μπουτσικάκης.

Θεωρείται αυτονόητο τόσο από τοπικούς παράγοντες της Ύδρας όσο και από τον ευρύτερο Πειραιά ότι τόσο οι πυρκαγιές στην παράνομη χωματερή όσο και η δημόσια δήλωση του Δημάρχου Ύδρας, θα προκαλέσουν την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του Εισαγγελέα, προκειμένου να αναζητηθούν τα αίτια που οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση, αλλά και τους λόγους για τους οποίους η Δημοτική Αρχή - όπως παραδέχτηκε ο κ. Κουκουδάκης - δεν προχώρησε εδώ και 7 χρόνια στις απαραίτητες απαλλοτριώσεις!

«Πονοκέφαλος» σε κόμμα και κυβέρνηση

Σοβαρός προβληματισμός επικρατεί για τον Γιώργο Κουκουδάκη τόσο στα κεντρικά της ΝΔ όσο και στην Κυβέρνηση, τόσο για την ανάδειξη της απραξίας του όλα αυτά τα χρόνια σχετικά με τα πιο σοβαρά ζητήματα του νησιού, όσο και την ανικανότητάς του να διαχειριστεί την κρίση των τελευταίων ημερών.

Μια κρίση που πέραν από περιβαλλοντική και ενδεχομένως υγειονομική, είναι σίγουρα οικονομική και πολιτική.

Οι εικόνες της φλεγόμενης Ύδρας και της παράνομης χωματερής έχουν πλήξει την εικόνα όχι μόνο της Ύδρας αλλά και ολόκληρης της χώρας στο εξωτερικό, εν μέσω τουριστικής περιόδου, ενώ άγνωστες είναι οι συνέπειες στην τοπική οικονομία.

Η παρέμβαση του Κυβερνητικού Βουλευτή Χριστόφορου Μπουτσικάκη, αναδεικνύει ακόμα περισσότερο ότι κάτι δεν πάει καλά στην Ύδρα!

Το μόνο βέβαιο είναι ότι πλέον τίποτα δε φαντάζει δεδομένο για την επόμενη μέρα στην Ύδρα.