Καθοριστική παρέμβαση για την απεργία της ΟΛΜΕ από τους Απόφοιτους της Ιωνιδείου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ξεκάθαρη στάση από τους απόφοιτους της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, στο παράλογο αίτημα της ΟΛΜΕ για απεργία τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, προκειμένου να μην πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες εξετάσεις για τα πρότυπα σχολεία.

Σημειώνεται ότι με παρέμβαση της Δικαιοσύνης κρίθηκε παράνομη η απεργία της ΟΛΜΕ και θα διεξαχθούν κανονικά οι εξετάσεις.

Καθοριστικό και ο ρόλος της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, οι απόφοιτοι της οποίας ήταν από τους πρώτους που έκαναν δημόσια παρέμβαση επί του θέματος.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση: 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

‘Η ΟΛΜΕ με μια πρωτοφανή κίνηση εξαγγέλλει για τη Δευτέρα 28.6.2021, ημέρα διενέργειας των εξετάσεων των υποψήφιων μαθητών των Προτύπων Σχολείων, στάση εργασίας, προκειμένου να μπλοκάρει τη διαδικασία, καθιστώντας όμηρους πάνω από 13.000 μαθητές και τις οικογένειές τους, καθώς αντιτίθεται στο θεσμό των Προτύπων Σχολείων ως «αντιπαιδαγωγικό» και «βαθιά ταξικό».

Θεωρούμε την άποψη αυτή απαρχαιωμένη με συνδικαλιστική λογική περασμένων δεκαετιών, η οποία δεν αντιλαμβάνεται την πρόοδο και την εξέλιξη, καθώς και το συμφέρον του ποιοτικού δημόσιου σχολείου του μέλλοντος.

Ως Δ.Σ του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, ενός εκ των ιστορικών Προτύπων Σχολείων της χώρας, καταδικάζουμε απερίφραστα τόσο τις ανιστόρητες και άκρως συντηρητικές αντιλήψεις της ηγεσίας της ΟΛΜΕ περί δήθεν «βαθιά ταξικού χαρακτήρα» των Πρότυπων Σχολείων όσο και την απαράδεκτη, ακατανόητη και βαθιά αντιπαιδαγωγική απόφασή της να προκηρύξει στάση εργασίας τη Δευτέρα, ημέρα διενέργειας των εξετάσεων των Προτύπων Σχολείων.

Υπενθυμίζουμε ότι το σχολείο μας, με ιστορία 180 σχεδόν ετών, αποτελεί ένα σχολείο ορόσημο για την πόλη του Πειραιά, για τις γύρω λαϊκές περιοχές της Β΄ Πειραιά μα και για τις γειτονιές της Αθήνας, το οποίο, στο διάβα του χρόνου, αποδείχθηκε ευκαιρία για παιδιά μικροαστικών και λαϊκών-εργατικών οικογενειών να ξεφύγουν από μία-εν πολλοίς-προδιαγεγραμμένη μοίρα.

Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα τις προσπάθειες μας για την περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση του θεσμού των Προτύπων Σχολείων και θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή για την προάσπιση του ποιοτικού δημόσιου σχολείου, σε αντίθεση με την συνδικαλιστική ηγεσία της ΟΛΜΕ που αναδεικνύεται στον μεγαλύτερο χορηγό της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.”

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Ευστάθιος Ευσταθόπουλος

Ο Γενικός Γραμματέας

Μιλτιάδης-Παναγιώτης Κλαπαδάκης

*Η υπογραφή έχει τεθεί στο πρωτότυπο και παραμένει στο αρχείο του Συλλόγου και διεκπεραιώθηκε ηλεκτρονικά