Αυτό το λέτε διαφορετικότητα; Γιατί εμείς το λέμε αρρώστια!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το άρθρο αναφέρεται στην εικόνα με το κοριτσάκι που κάνει το γύρο του Διαδικτύου

Προσπαθούν να μας πείσουν εδώ και μερικά χρόνια - κυρίως μέσω των ΜΜΕ και των social media - ότι εικόνες σαν αυτή, αποτελούν τον ορισμό της διαφορετικότητας!

Ένα κοριτσάκι 5-6 ετών δηλαδή, μπροστά σε κάτι ημίγυμνους τύπους που έχουν ντυθεί γάτες με λουριά, αποτελεί απλά μια «διαφορετική» εικόνα, μια προχωρημένη εικόνα, μια επαναστατική εικόνα έναντι στους «καταπιεσμένους» ομοφυλόφιλους;

Γιατί για εμάς - όπως και για τους περισσότερους φυσιολογικούς* γονείς - αποτελεί μια αρρωστημένη, μια αφύσικη, μια εντελώς ασύμβατη με την κανονικότητα εικόνα, που πλήττει βάναυσα την ψυχή αυτού του μικρού κοριτσιού.

Είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ ότι τα τελευταία χρόνια, η «δικτατορία» της εικόνας, επιχειρεί να επιβάλει πρότυπα τα οποία δε συνάδουν ούτε με την ανθρώπινη φυσιολογία* ούτε με την συντριπτική πλειοψηφία του ανθρώπινου είδους.

Για ποιο λόγο άραγε γίνεται αυτό, μπορεί να το αντιληφθεί ο καθένας.

Διότι υπάρχει τεράστια απόσταση από τον σεβασμό της διαφορετικότητας - τη σεβόμαστε όλοι - μέχρι στο να επιβάλεις το διαφορετικό ως πρότυπο της κοινωνίας.

Υπάρχει τεράστια απόσταση από τη διασφάλιση της πολυφωνίας και της ελευθερίας της έκφρασης έως την κατάχρηση των δημοκρατικών ελευθεριών και της προσβολής ιερών και οσίων.

Υπάρχει τεράστια απόσταση από το σεβασμό των δικαιωμάτων των ολίγων έως την επιβολή της δικτατορίας των ολίγων!

Και αυτό που ζούμε τα τελευταία χρόνια, αποτελεί μια ιδιότυπη δικτατορία, καθώς όποιος εκ της πλειοψηφίας τολμήσει να ορθώσει ανάστημα και φωνή υπερασπίσεως των αρχών και των αξιών με τις οποίες μεγάλωσαν γενιές και γενιές, κατατάσσεται αυτόματα από το σύστημα εξουσίας (μίντια κλπ πανελίστες ή «ινφλουέσερς») στην κατηγορία των ρατσιστών, των ομοφοβικών, των των των… καθώς έχουν επινοηθεί δεκάδες όροι την τελευταία δεκαετία για την προστασία των ομοφυλόφιλων.

Και για να είναι απόλυτα σαφές.

Σεβόμαστε απόλυτα την ιδιαιτερότητα του κάθε ανθρώπου. Δε μας αφορά καθόλου τι κάνει ο καθένας στο σπίτι ή το κρεβάτι του. 

Όμως δεν μπορούμε να επιτρέψουμε εικόνες σαν αυτή να αποτελέσουν το πρότυπο με το οποίο θα μεγαλώσουν οι επόμενες γενιές.

Είναι αναφαίρετο δημοκρατικό μας δικαίωμα να εκφράζουμε τη διαφορετική μας άποψη και να παλεύουμε για την επικράτηση των προτύπων της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου, όπως το ίδιο επιχειρούν τα διάφορα prides των μειοψηφιών και μάλιστα με απόλυτη επιτυχία τα τελευταία χρόνια!

*Ο όρος φυσιολογικός προέρχεται από τις λέξεις φύση + λόγος και επειδή αναφερόμαστε στην ανθρώπινη φυσιολογία, είναι αυτή που έχει προβλεφθεί από τη φύση (ή τον Θεό αν θέλετε), σύμφωνα με την οποία η αναπαραγωγή του είδους γίνεται μέσω ετερόφυλων ζευγαριών. Να κατηγορήσουμε τη φύση και το Θεό ως ρατσιστές μήπως;!

*φυσιολογικός, ή, ό (λεξικό)

    1. που ακολουθεί αυτό που συμβαίνει συνήθως στη φύση
      η θερμοκρασία κυμαίνεται σε φυσιολογικάγια την εποχή επίπεδα
      ≠ αντώνυμα: αφύσικος
    2. που αναφέρεται στην ομαλή λειτουργία ενός ζωντανού οργανισμού που δεν νοσεί
      η φυσιολογική θερμοκρασία για έναν άνθρωπο είναι γύρω στους 36,5 βαθμούς
    3. που κατά την υποκειμενική γνώμη του ομιλητή συμφωνεί με τη φύση, ομαλός
    4. αναμενόμενος, λογικός
      δεν είναι φυσιολογικό που έχει αργήσει τόσο πολύ
    5. σχετικός με τον ιατρικό κλάδο της φυσιολογίας
      ≠ αντώνυμα: παθολογικός

Η καλύτερη δε απάντηση σε όσους εξαπολύουν δημόσια κατηγορώ με ευκολία και διαδηλώνουν ως υπερήφανοι επειδή είναι ομοφυλόφιλοι, έρχεται από τον αξιοπρεπέστατο ηθοποιό Χρήστο Σιμαρδάνη:

«Την ημέρα του Gay Pride μου ζήτησαν από ραδιοφωνικό σταθμό να μιλήσω, αλλά τους είπα ότι δεν συμφωνώ. Δεν είμαι περήφανος που είμαι ομοφυλόφιλος. Κανείς δεν μπορεί να είναι περήφανος για το τι κάνει στο κρεβάτι του. Είναι σαν να λες «Είμαι περήφανος που έχω αυτιά». Δεν μπορείς να είσαι περήφανος επειδή είσαι θηλαστικό ή επειδή έχεις δύο αυτιά. Περήφανος μπορείς να είσαι για χίλια δύο άλλα πράγματα. Θα μου άρεσε να νιώθω περήφανος για τον εαυτό μου για κάποια ανθρώπινα χαρακτηριστικά μου. Δε νιώθω περήφανος που είμαι gay, ούτε εσύ πρέπει να νιώθεις περήφανος που είσαι straight. Να είσαι περήφανος επειδή είσαι τίμιος, καλός άνθρωπος, ή καλός πατέρας», είχε δηλώσει ο Χρήστος Σιμαρδάνης στο περιοδικό TV Έθνος.

Δ.Σ.