ΜΑΤΘΙΟΥΔΑΚΗΣ – ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΕΠ: «Παράτυπες οι διαδικασίες – Ο Παπαμανώλης αναδείχθηκε από μόνος του Πρόεδρος»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Βόμβες από τον Γενικό Γραμματέα του ΒΕΠ Θεόδωρος Ματθιουδάκη για την ανάδειξη νέου Προέδρου

- «Παράτυπες οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν» αναφέρει σε επιστολή του ο κ. Ματθιουδάκης

- «Ανακηρύχθηκε από μόνος του Πρόεδρος ο κ. Παπαμανώλης»

- Ολόκληρη η ανοικτή επιστολή του κ. Ματθιουδάκη 

Το Piraeus Press εδώ και μέρες αποκαλύπτει το προσκήνιο και το παρασκήνιο της προεδρικής διαδοχής στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Μέρα με τη μέρα το αποκαλυπτικό μας ρεπορτάζ επιβεβαιώνεται από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές της εκλογικής διαδικασίας, και μάλιστα με τον πλέον επίσημο τρόπο, μέσω ανοικτών επιστολών είτε προς Υπουργούς είτε προς τα μέλη του ΔΣ του ΒΕΠ.

Η τελευταία επιβεβαίωση έρχεται δια χειρός του Γενικού Γραμματέα του ΒΕΠ κ. Θεόδωρος Ματθιουδάκη, ενός έντιμου Βιοτέχνη ο οποίος ασχολείται με τα κοινά των Βιοτεχνών αλλά και του Πειραιά.

Με την επιστολή του προς τα μέλη του ΔΣ του ΒΕΠ καθιστά σαφές ότι η διαδικασία που έχει ακολουθηθεί είναι παράτυπη και αποκτά το ρόλο του θεματοφύλακα της νομιμότητας, καθώς χάρη και σε εκείνον, φαίνεται πως θα επισπευστούν οι έλεγχοι από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς.

Διαβάστε ολόκληρη την ανοικτή επιστολή του κ. Ματθιουδάκη, που επιβεβαιώνει πλήρως τις αποκαλύψεις του Piraeus Press των προηγούμενων ημερών:

Πειραιάς, 1ηΑπριλίου 2021


Αγαπητά μέλη του ΔΣ του ΒΕΠ

Θα επιθυμούσα να σας ενημερώσω ότι ως Γενικός Γραμματέας της διοίκησης του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά οφείλω να διαχωρίσω την θέση μου από τις ως τώρα διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί για την ανάδειξη του νέου Προέδρου.

Οι επιφυλάξεις μου εστιάζονται στο διαδικαστικό σκέλος που συνδέεται αποκλειστικά και μόνον με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, το οποίο είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και εποπτεύεται από Υπουργείο Επενδύσεων και Ανάπτυξης.

Οφείλουμε και έχουμε όλοι μας χρέος και πρώτιστα εκείνοι που επιθυμούν να ηγηθούν του Β.Ε.Π. να είμαστε τυπικοί και να ακολουθούμε πιστά τις νόμιμες διαδικασίες όπως αυτές ορίζονται από το Καταστατικό μας και την κείμενη νομοθεσία.

Με βάσει τη – νέα – κείμενη νομοθεσία η πλειοψηφούσα παράταξη της διοίκησης του ΒΕΠ, εν προκειμένω ο ΣΑΒΕΠ, όντως υπέδειξε το πρόσωπο εκείνο το οποίο επιθυμεί να αναλάβει Πρόεδρος μετά από εσωτερικές διαδικασίες.

Ωστόσο οι όποιες εσωτερικές διαδικασίες του ΣΑΒΕΠ δεν αποτελούν αυτόματα και διαδικασίες της διοίκησης του ΒΕΠ. Τυπικά οφείλουμε να ολοκληρώσουμε και το σκέλος του ορισμού του από την Διοίκηση μας.

Αντίθετα ο εν δυνάμει Πρόεδρος αυτοδιορίσθηκε με μια διαδικασία η οποία ουδεμία σχέση έχει με τα όσα ορίζει το Καταστατικό μας.

Ο εκτελών χρέη Προέδρου, Α΄ Αντιπρόεδρος όφειλε να συγκαλέσει την διοίκηση η οποία και επικύρωνε την απόφαση της πλειοψηφούσας παράταξης.

Αυτό το έπραξε μια φορά. Στο εν λόγω διοικητικό συμβούλιο δεν υπήρξε απαρτία.

Tην ίδια ώρα ο εν δυνάμει Πρόεδρος αποφάσισε χωρίς καμιά απολύτως κάλυψη από την διοίκηση μας να αναδειχθεί από μόνος του σε Πρόεδρος με μια διαδικασία η οποία δεν προβλέπεται από πουθενά και σε κάθε περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει το ΒΕΠ.

Ως εκ τούτου και για όσο καιρό δεν έχουμε ολοκληρώσει την διαδικασία με βάσει το Καταστατικό μας οφείλω να διαχωρίσω την θέση μου από τις όποιες διαδικασίες έχουν ακολουθηθεί ως τώρα, τις οποίες και θεωρώ παράτυπες.

Καλώ τον Α’ Αντιπρόεδρο που εκτελεί χρέη Προέδρου να συγκαλέσει άμεσα διοικητικό συμβούλιο με σκοπό την επικύρωση του νέου Προέδρου που υποδεικνύει η πλειοψηφούσα παράταξη του ΣΑΒΕΠ.

Επίσης καλώ το νέο εν δυνάμει Πρόεδρο να απέχει από κάθε ενέργεια η οποία δεν προβλέπεται από το Καταστατικό του ΒΕΠ, διότι σε κάθε περίπτωση τον πρώτο που πλήττουν οι ενέργειες αυτές είναι τον ίδιον και το κύρος του ως Πρόεδρο.

Ο καθένας από εμάς οφείλει και έχει υποχρέωσηνα μην ξεχνά ότι το ΒΕΠ έχει χιλιάδες μέλη προς τα οποία όλοι μας όσοι μετέχουμε στην διοίκηση λογοδοτούμε για τα πεπραγμένα μας.

Μετά Τιμής

Θεόδωρος Ματθιουδάκης

Γενικός Γραμματέας ΔΣ ΒΕΠ