Γιάννης Βουτσινάς: Μήνυμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Γιάννης Βουτσινάς: «Σήμερα δεν χρειάζεται να δώσουμε τη ζωή μας για την Ελλάδα αλλά τον καλύτερο εαυτό μας. Ο καθένας και η καθεμιά, καθημερινά»

- Διαβάστε αναλυτικά το μήνυμά του για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Πειραιά κ. Γιάννης Βουτσινάς προέβη στο ακόλουθο μήνυμα για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

«Από την Ελλάδα του 1821 στην Ελλάδα του 2021 διέτρεξαν 200 χρόνια. Με αρετές το φιλότιμο, την ιστορική μας κληρονομιά και την εμπέδωση του ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ πετύχαμε λαμπρές νίκες αλλά και καταστροφικές ήττες. Παρά ταύτα καταφέραμε να οικοδομήσουμε μια χώρα ανάμεσα στις 50 πλουσιότερες του κόσμου. Κάναμε βήματα πολλά και οφείλουμε στους προγόνους μας ευγνωμοσύνη.

Σήμερα δεν χρειάζεται να δώσουμε τη ζωή μας για την Ελλάδα αλλά τον καλύτερο εαυτό μας. Ο καθένας και η καθεμιά, καθημερινά. Η Ελλάδα του 2021 βαδίζει ειρηνικά, δημοκρατικά με μια κοινωνία αλληλεγγύης και συνοχής μαζί με τους Ευρωπαίους Εταίρους της και του διεθνείς συμμάχους της για να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις της τεχνολογίας και της εξέλιξης αλλά και τις απειλές που ενυπάρχουν όπως της πανδημίας.

Οφείλουμε στους προγόνους μας, στα παιδιά μας και στα αγέννητα ελληνόπουλα να διατηρούμε αναλλοίωτο τον Ελληνισμό, να εξαλείφουμε τις ανισότητες και να γεννάμε ευκαιρίες προόδου και ευημερίας για τον καθένα μας αλλά και για την Ελλάδα.»