Το Νοσοκομείο Μεταξά απέκτησε 2 συσκευές υψηλής ροής οξυγόνου (high flow)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Σημαντική προσθήκη στο Νοσοκομείο Μεταξά ειδικά μετά τη λειτουργία της μονάδας Covid

- Άμεση ανταπόκριση της 2ης ΥΠΕ στο αίτημα του Νοσοκομείου

- Δείτε την ανάρτηση του Αν. Διοικητή Σαράντου Ευσταθόπουλου

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Χρήστου Ροϊλού στο αίτημα του Νοσοκομείου Μεταξά για ενίσχυση των υποδομών, με δεδομένη τη λειτουργία της κλινικής Covid στον 6ο όροφο.

Ένα από τα βασικά αιτήματα ήταν η απόκτηση της «σωτήριας» συσκευής υψηλής ροής οξυγόνου, που έχει αποδειχθεί ότι σώζει αρκετούς ασθενείς από τη διασωλήνωση.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, ο Αν. Διοικητής του Νοσοκομείου Μεταξά Σαράντος Ευσταθόπουλος παρέλαβε 2 τέτοιες συσκευές  από την 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιά και Αιγαίου, οι οποίες θα τεθούν άμεσα σε λειτουργία, μετά την εκπαίδευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο κ. Ευσταθόπουλος:

ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑΞΑ ΑΠΕΚΤΗΣΕ 2 ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΥΨΗΛΗΣ ΡΟΗΣ ΟΞΥΓΟΝΟΥ (high flow)

Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου Μεταξά, ιδίως για χρήση στους πιο επιβαρυμένους ογκολογικούς ασθενείς που νοσηλεύονται στην κλινική Covid, με σωτήρια πολλές φορές αποτελέσματα!

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Διοικητή της 2η ΥΠΕ κ. Χρήστο Ροϊλό για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας.

Στη φωτογραφία είμαι με την εκλεγμένη εκπρόσωπο των Ειδικευόμενων Ιατρών του Νοσοκομείου μας Ειρήνη Βάλβη, τιμώντας συμβολικά στο πρόσωπό της, τους στυλοβάτες του Εθνικού Συστήματος Υγείας (γενικά αλλά και κατά τη μακρά περίοδο της πανδημίας), που δεν είναι άλλοι από τους ειδικευόμενους ιατρούς μας.

Τι είναι το «high flow»:

H συσκευή Θεραπείας Υψηλής Ροής Οξυγόνου High Flow Oxygen Therapy, χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων σε ασθενείς με υποξαιμική αναπνευστική ανεπάρκεια, ενώ η πρόσφατη εμπειρία από εφαρμογή σε ασθενείς με COVID-19 έχει δείξει ενθαρρυντικά αποτελέσματα σχετικά με την αποφυγή διασωλήνωσης πιο βεβαρημένων ασθενών.

H χορήγηση οξυγόνου υψηλής ροής έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τη συμβατική χορήγηση οξυγόνου. Η υψηλή ροή βοηθά την αποτελεσματική απομάκρυνση (έκπλυση) του διοξειδίου του άνθρακα, και μειώνει το έργο της αναπνοής ελαττώνοντας τη δύσπνοια.