Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς για λιανεμπόριο: «Να δοθεί η δυνατότητα να ανοίξει με click inside»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την ώρα που τα νοσοκομεία στην Αττική ξεπερνούν τα όριά τους και η χώρα καταγράφει αρνητικό ρεκόρ σε ημερήσια κρούσματα και διασωληνωμένους από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού, στους κόλπους της κυβέρνησης και των ειδικών είναι σε εξέλιξη η συζήτηση για άρση των μέτρων του lockdown.

Με αφορμή το επικείμενο άνοιγμα του λιανεμπορίου ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς δηλώνει τα εξής:

Αποτελεί πλέον κοινό τόπο πως η λειτουργία της αγοράς δεν επιβαρύνει την επιδημιολογική εικόνα, αφού έχει αποδείξει ότι μπορεί να λειτουργήσει τηρώντας όλους τους κανόνες της δημόσιας υγείας. Παράλληλα, λειτουργεί και σαν βαλβίδα αποσυμπίεσης της κοινωνίας ενώ ταυτόχρονα συνεισφέρει στα δημόσια ταμεία.
Ωστόσο, θα πρέπει να γίνει απόλυτα σαφές πως λειτουργία της αγοράς με την μέθοδο του click away δεν υφίσταται, ειδικά την περίοδο αυτή, όπου δεν υπάρχουν και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Χριστουγεννιάτικης περιόδου.
Είναι απαραίτητο την δεδομένη στιγμή, να δοθεί η δυνατότητα στο λιανεμπόριο να ανοίξει, έστω αρχικά με την λειτουργία του click inside. Αποτελεί τον πλέον ασφαλή υγειονομικά τρόπο, ενώ επιπλέον δεν στερεί από τις μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις την δυνατότητα εξυπηρέτησης των πελατών τους.
Επιτέλους, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην ασφαλή λειτουργία των μικρότερων καταστημάτων και τον συνωστισμό των μεγάλων αλυσίδων.