ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Ο νέος Πρόεδρος & και οι 12 υπάλληλοι που κοστίζουν περίπου 500.000 ευρώ το χρόνο!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Πληρώνονται με τα χρήματα των βιοτεχνών συνεπών μελών του ΒΕΠ

- Δείτε πόσα χρήματα λαμβάνουν από συμμετοχή σε συμβούλια και επιτροπές

- Αρχισυνδικαλιστής ο Διευθυντής του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά

- Η ΚΕΕΕ πρέπει να ανοίξει άμεσα τον «φάκελο» που αφορά στα οικονομικά των Επιμελητηρίων

- Περίεργη αλλαγή στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης Προέδρου Επιμελητηρίων

- Αναμένεται άμεση παρέμβαση του Υπουργού Άδωνη Γεωργιάδη

Συνταρακτικές είναι οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, λίγες μέρες μετά τον αδόκητο χαμό του Ανδριανού Μιχάλαρου και ενώ σημειώνονται χαρακτηριστικές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των διαδικασιών διαδοχής.

Βέβαια, τα σημαντικά στοιχεία που αποκαλύπτει το Piraeus Press, μετά το πρώτο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ σχετικά με τη διαδοχή στο ΒΕΠ, ίσως και να καταδεικνύουν το γιατί κάποιοι «καίγονται» να εκλέξουν συγκεκριμένο «διάδοχο», τον οποίον και θεωρούν ως απόλυτα «ελεγχόμενο»!

Και το περίεργο σε αυτή την εκλογική διαδικασία διαδοχής, είναι ότι τον πρωταγωνιστικό ρόλο φαίνεται να μην τον παίζουν τα ίδια τα αιρετά μέλη του ΔΣ, αλλά υπάλληλοι του ΒΕΠ!

ΟΙ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Και η ερώτηση που προκύπτει αυτομάτως είναι, «μα γιατί να καίγονται τόσο πολύ οι εργαζόμενοι για το ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος του ΒΕΠ;»...

Στα πλαίσια του ρεπορτάζ μας λοιπόν εντοπίσαμε τους πίνακες με τις συνολικές ετήσιες απολαβές του προσωπικού του ΒΕΠ.

Πρόκειται για εργαζόμενους που εντάσσονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αν και διέπονται από ένα ιδιότυπο καθεστώς «αυτονομίας», με βάση τον επιμελητηριακό νόμο.

Την ίδια ώρα λοιπόν που κάτοχοι διδακτορικών είναι άνεργοι ή εργάζονται με μισθούς πείνας στον ιδιωτικό τομέα ή με ιδιαίτερα χαμηλούς μισθούς στο δημόσιο, οι 12 εργαζόμενοι του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κοστίζουν ετησίως ούτε λίγο ούτε πολύ 468.243,55 ευρώ!

Ένα σημαντικό μέρος αυτών των χρημάτων, τα 77.560,04 ευρώ αφορούν σε συμμετοχή τους σε συμβούλια και επιτροπές! 

Με έναν απλό υπολογισμό, το μέσο κόστος ανά εργαζόμενο ανά μήνα ανέρχεται στα 3.250 ευρώ!

Αξίζει να αναφερθεί ότι το ρεπορτάζ σχετικά με τα ακριβοπληρωμένα συμβούλια και επιτροπές βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Γιατί ήρθε η ώρα να μάθουν όλα τα μέλη του ΒΕΠ πού ακριβώς δαπανώνται οι εισφορές τους, αλλά και να αποφασίσουν εάν επιθυμούν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Ο «ΕΥΝΟΗΜΕΝΟΣ» ΑΡΧΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΒΕΠ ΚΑΙ Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ «ΠΕΡΑΣΕ ΝΥΧΤΑ»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, ο άνθρωπος «κλειδί» που διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων και άρα στην άσκηση διοίκησης του ΒΕΠ, είναι ο Διευθυντής του και Πρόεδρος των εργαζομένων όλων των επιμελητηρίων της χώρας Μιχάλης Γιάγκας.

Ο ίδιος άνθρωπος φέρεται να διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο και στην ολοκλήρωση της διαδοχής για τη θέση του Προέδρου του ΒΕΠ, με συμμετοχή σε παρασκηνιακές συζητήσεις, διατύπωση δελτίων τύπου και ζυμώσεις μεταξύ των μελών του ΔΣ του ΒΕΠ.

Περιέργως και ενώ ήδη είχε καθυστερήσει η διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου, πληροφορηθήκαμε ότι πέρασε τροπολογία από το Υπουργείο Ανάπτυξης με την οποία αλλάζει η διαδικασία διαδοχής (λόγω παραίτησης ή θανάτου του εκλεγμένου Προέδρου) και ενώ η εκλογή διεξαγόταν με συνεδρίαση του συνόλου των μελών του ΔΣ (πλειοψηφία και μειοψηφία), τώρα πλέον η πλειοψηφία επιλέγει νέο Επικεφαλής, ο οποίος αυτομάτως ορίζεται και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου!

Ω τι σύμπτωση... Είναι ο τρόπος εκλογής τον οποίο φέρεται να προωθούσαν οι του ΒΕΠ μέχρι το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Piraeus Press που έφερε στο φως τα περίεργα εκλογικά παιχνίδια που διαδραματίζονται μετά την απώλεια του Ανδριανού Μιχάλαρου!

Προκύπτει λοιπόν μείζον πολιτικό ζήτημα, καθώς κάποιοι έχουν αφήσει εκτεθειμένο τον Υπουργό Ανάπτυξης, ο οποίος εμφανίζεται σα να έχει περάσει φωτογραφική τροπολογία ειδικά για τις εκλογές στο ΒΕΠ!

Το ότι η καθυστέρηση εκλογής νέου  Προέδρου στο ΒΕΠ - όπου διευθυντής είναι ο Πρόεδρος των εργαζομένων όλων των επιμελητηρίων της χώρας - συνέπεσε χρονικά με την αλλαγή στη διαδικασία διαδοχής των Προέδρων των επιμελητηρίων, μόνο ως τρομακτική σύμπτωση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί!

Είμαστε βέβαιοι όμως ότι μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Piraeus Press, το οποίο καταδεικνύει ότι ακόμα και μετά από 10 χρόνια μνημονίων υπάρχουν υπάλληλοι δυο ταχυτήτων και οι συνδικαλιστές παραμένουν ακόμα ευνοούμενοι, θα υπάρξει άμεση αντίδραση του Υπουργού Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος φημίζεται για τις άμεσες αντιδράσεις του για την πάταξη κάθε μορφής αδικίας και ανισοτήτων.

Υ.Γ.: Πολλά και ενδιαφέροντα δήλωσε τηλεφωνικά στο Piraeus Press και ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΒΕΠ και εκτελών χρέη προσωρινού Προέδρου κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος...