ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑΞΑ: Σημαντική συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου «ΒΑΡΔΑΚΕΙΟ ΚΑΙ ΠΡΩΙΟ»

- Δείτε τις δηλώσεις του Αν. Διοικητή, Σαράντου Ευσταθόπουλου

Το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου ήταν η πρώτη από τις 48 Μονάδες Υγείας στην Ελλάδα που υποδέχθηκε Σταθμό Τηλεϊατρικής του ΕΔΙΤ, συνεχίζοντας την παράδοση της πρωτοπορίας στα Έργα Πληροφορικής της Υγείας που ξεκίνησε το 2006, όντας το πρώτο Νοσοκομείο που εγκατέστησε και λειτουργεί αδιάλειπτα Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24.gr, μια νέα συνεργασία γεννιέται μεταξύ του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου «ΒΑΡΔΑΚΕΙΟ ΚΑΙ ΠΡΩΙΟ» και του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά».

Ειδικότερα, ο διευθυντής Ιατρικής υπηρεσίας του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά» κος Παύλος Σαρώφ ΩΡΛ, αποδέχτηκε την πρόταση του Νοσοκομείου Σύρου, για υποστήριξη ογκολογικών περιστατικών μέσω της τηλεϊατρικής.  

Η συγκεκριμένη συνεργασία εκτός απο Συμβουλευτικό – εκπαιδευτικό ρόλο, θα περιλαμβάνει και Παροχή ιατρικών συμβούλων από απόσταση για παρακολούθηση ασθενών με ογκολογικά προβλήματα.

Πρόσφατα μάλιστα το συγκεκριμένο Νοσοκομείο τιμήθηκε στα Healthcare Business Awards 2020 με 3 βραβεία, μια ακόμα επιβράβευση και αναγνώριση του σημαντικού έργου που επιτελείται στο Νοσοκομείο, με παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου.

  • Χρυσό βραβείο για τη χρήση ρομποτικής χειρουργικής τεχνολογίας 4ης γενιάς (Da Vinci)
  • Ασημένιο βραβείο για την Κλινική μιας ημέρας
  • Ασημένιο βραβείο για την Τηλεϊατρική

Τα βραβεία αυτά αποτελούν ακόμα μια αναγνώριση του σημαντικού έργου που επιτελείται στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά», με παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου. Σημειώνεται ότι το Πειραϊκό Νοσοκομείο συναγωνίστηκε μεταξύ κορυφαίων δημόσιων και ιδιωτικών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, αποσπώντας αυτές τις τρεις σημαντικές διακρίσεις.

Σε επικοινωνία μας με τον Αν. Διοικητή του Νοσοκομείου Μεταξά κ. Σαράντο Ευσταθόπουλο, μας δήλωσε:

«Το Νοσοκομείο Μεταξά πρωτοπορεί στον τομέα της Τηλεϊατρικής, παρέχοντας σημαντική υποστήριξη στις υγειονομικές δομές των νησιών του Αιγαίου, σε σχέση με εξειδικευμένα ογκολογικά περιστατικά.

Μέσω της βραβευμένης στα Healthcare Business Awards 2020 υπηρεσίας Τηλεϊατρικής του Νοσοκομείου μας, παρέχουμε εκπαίδευση υψηλού επιπέδου σε ιατρούς που υπηρετούν σε Νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας των νησιών της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά & Αιγαίου, αλλά και ιατρικές υπηρεσίες διάγνωσης και παρακολούθησης ογκολογικών ασθενών.

Το Νοσοκομείο Σύρου αποτελεί το κεντρικό σημείο υγειονομικής αναφοράς των Κυκλάδων και για αυτό η συγκεκριμένη συνεργασία αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Οι ογκολογικοί ασθενείς κάτοικοι των νησιών μας να γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να νιώθουν μόνοι! Στη δοκιμασία τους θα μας βρίσκουν πάντα αρωγούς και συμπαραστάτες σε όλα τα επίπεδα».

ΠΗΓΗ: cyclades24.gr