ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ: «Προέχει η υγεία μας – Διαβούλευση τώρα για το πώς θα ανοίξει η αγορά ξανά»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Ραδιοφωνική συνέντευξη του Προέδρου ΕΕΠ και Οικονομικού Επόπτη της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γιάννη Βουτσινά στον Νίκο Υποφάντη

- Δείτε το μήνυμα του κ. Βουτσινά προς τους επαγγελματίες

Στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 και στην εκπομπή του δημοσιογράφου Νίκου Υποφάντη μίλησε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά και Οικονομικός Επόπτης της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, δίνοντας μια εικόνα μέσω της διπλής του ιδιότητας, για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αλλά και για το τι θα πρέπει να γίνει την επόμενη μέρα.

Ο κ. Βουτσινάς αρχικά τόνισε ότι «Η υγεία και η ανθρώπινη ζωή προέχει, όμως θα πρέπει να σκεφτούμε και τους εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες που ξαφνικά άλλαξε η ζωή τους από τη μια στιγμή στην άλλη».

Συμεχίζοντας ανέφερε ότι «υπάρχει έλλειψη ψυχολογικής ετοιμότητας στην προσαρμογή των συνεχών εναλλαγών, γεγονός που εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας και αγωνίας στους ελεύθερους επαγγελματίες».

Ο Οικονομικός Επόπτης της ΕΕΕ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην προετοιμασία για το άνοιγμα της αγοράς, όταν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, σημειώνοντας ότι «χρήσιμο για την αγορά είναι να γνωρίζει ότι την επόμενη φορά που θα ανοίξει, θα παραμείνει ανοιχτή για μεγάλο χρονικό διάστημα, ξεκινώντας από σήμερα τη διαβούλευση για το πώς θα επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή οργάνωση της επανεκκίνησης της αγοράς».

«Η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων τηρεί τα μέτρα εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων που υπάρχουν για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα» πρόσθεσε με νόημα ο κ. Βουτσινάς, ενώ απαντώντας σε ερώτηση του Νίκου Υποφάντη σχετικά με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, ανέδειξε την πολυπλοκότητα διαχείρισης των αναγκών επαγγελματιών από 22 διαφορετικούς δήμους με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά και προτεραιότητες, φέρνοντας ζώα παράδειγμα τον Αργοσαρωνικό με τον τουρισμό, τη Δυτική Αττική με τις χειμερινές βόλτες των Αθηναίων, τα κέντρα των πόλεων και τις γειτονιές με τα δικά τους ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, ο κ. Βουτσινάς ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον Πρόεδρο του ΒΕΠ Ανδριανό Μιχάλαρο που δίνει μάχη για τη ζωή του εδώ και αρκετές μέρες στη ΜΕΘ του ΝΙΜΙΤΣ, χτυπημένος από τον κορωνοϊό, στέλνοντας παράλληλα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον επιχειρηματικό κόσμο ότι δεν υπάρχει κανένα μαγικό χέρι που θα επαναφέρει την οικονομία στην προ μνημονίων εποχή, ευχόμενος στην Κυβέρνηση καλή επιτυχία τόσο στη μάχη έναντι του κορωνοϊού όσο και στη στήριξη και επανεκκίνηση της αγοράς.