Αρχική ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΒΕΠ: «Πιο ασφαλές το click inside από το click away»

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΒΕΠ: «Πιο ασφαλές το click inside από το click away»


Από το Σάββατο κι ως τις 8 Φεβρουαρίου η αγορά λειτουργεί με δύο ταχύτητες το click inside και το click away, είπε μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ1 ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ) Βασίλης Κορκίδης και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την επιλογή αυτή.

Η παραμονή του πελάτη με ραντεβού εντός του καταστήματος όπου τηρούνται όλα τα μέτρα είναι πιο ασφαλής επιλογή από το να σχηματίζονται ουρές και συνωστισμός στα πεζοδρόμια, υποστήριξε ο κ. Κορκίδης.

Η αγορά δεν μπορεί να λειτουργήσει με το άνοιξε κλείσε, δεν είναι διακόπτης να τον ανοίγουμε και να τον κλείνουμε, τόνισε ο κ. Κορκίδης.

Η κυβέρνηση πρέπει να μας βοηθήσει τώρα που είναι και η περίοδος των εκπτώσεων να σώσουμε ότι μπορεί να σωθεί από τον τζίρο των 5 δισεκ.

Είμαστε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο εκπτώσεων και οι έμποροι προσπαθούν με κάθε τρόπο να εκποιήσουν τα εμπορεύματα που βρίσκονται στα ράφια και στις αποθήκες αφενός για να πληρώσουν τους προμηθευτές τους και τις υποχρεώσεις τους και αφετέρου να αντικαταστήσουν τα εμπορεύματα με ανοιξιάτικα.

Είναι πάρα πολύ κρίσιμη αυτή η περίοδος από 18 Φεβρουαρίου έως το τέλος του μήνα που διαρκούν οι εκπτώσεις, γιατί μετά, την άνοιξη, κανείς δεν αγοράζει χειμωνιάτικα.

Πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε την αγορά με τον covid19, είναι μια δύσκολη εξίσωση, δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, όμως το click inside είναι πιο ασφαλές από το click away, επέμεινε ο κ. Κορκίδης.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει έρθει για να μείνει, κατέληξε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ) Βασίλης Κορκίδης.

ΠΗΓΗ: ert.gr