ΣΕΦ: Παρουσιάστηκε το στρατηγικό σχέδιο αναβάθμισης από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το όραμα, το στρατηγικό σχέδιο και τα έως τώρα εργασίες και δράσεις για την αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και την πλήρη αξιοποίηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, ανέλυσε σε διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Την παρουσίαση των επιμέρους τομέων του πλάνου ανάπτυξης #ToSEFallazei έκαναν η πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΦ, Χριστίνα Τσιλιγγίρη και ο Συντονιστής-Διευθυντής, Παναγιώτης Κουτσογιάννης, ενώ απηύθυνε χαιρετισμό ο Κώστας Καββαδίας, Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο ΣΕΦ.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού επισήμανε αρχικά τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί από πέρυσι προκειμένου να συντηρηθούν άμεσα οι παραμελημένες αθλητικές εγκαταστάσεις και ο περιβάλλοντας χώρος, αναφέρθηκε στο πλήθος των δράσεων αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του ΣΕΦ και στις μεγάλες παρεμβάσεις, σύμφωνα με το Master Plan που έχει εκπονηθεί:

* Ενεργειακές αναβαθμίσεις, εξοικονόμηση ενέργειας, μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και τους ετήσιου κόστους ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.
* Περιβάλλων χώρος ασφαλής και προσβάσιμος σε όλους - δίκτυο ποδηλατοδρομίου και περιπατητικής διαδρομής, αναζωογόνηση υδάτινων όγκων καναλιού, αναβάθμιση δικτύων απορροής και ύδρευσης.
* Ανάπλαση Ακτής Δηλαβέρη σε συνεργασία με Δήμο Πειραιά.
* Καλλιέργεια εναλλακτικών αθλημάτων, γήπεδα Padel Tennis, υδατοδρόμιο.
* Νέες δομές – κολυμβητήριο, κτιριακές εγκαταστάσεις για Πανεπιστήμιο Πειραιά, βιβλιοθήκη «Ολυμπιακής Εκεχειρίας», σταθμού ΕΚΑΒ, Ναυτοπροσκόπων, συνεδριακού κέντρου.
* Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με το σωματείο εργαζομένων.
* Νέο λογότυπο, νέος ιστότοπος.
«Στρατηγική μας είναι να αποτελέσουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις και ο περιβάλλον χώρος του Σ.Ε.Φ. πόλο δραστηριοτήτων αθλητισμού, αναψυχής, πολιτισμού και τουρισμού μητροπολιτικής εμβέλειας.
Πασχίζουμε ώστε το ΣΕΦ να γίνει μια κυψέλη ανάπτυξης του αθλητισμού, ένα πραγματικό στολίδι.
*Ένα σύγχρονο «αθλητικό κάμπους» που να συνδέει την εκπαίδευση με τον αθλητισμό.
*Ένα σύγχρονο αθλητικό πάρκο για όλη την Αττική, ένα αθλητικό πάρκο που το συνδέουμε με τον πολίτη, με το σήμερα και το αύριο.
*Ένας χώρος, που εκτός από αθλητικός και πολιτιστικός προορισμός, θα αναδειχθεί και ως τουριστικός προορισμός, ως κομμάτι της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου», τόνισε ο κ. Αυγενάκης, συνοψίζοντας το όραμα και την πολιτική του Υφυπουργείου Αθλητισμού για το μέλλον του ΣΕΦ.

Δείτε σημεία Ομιλίας Προέδρου Σ.Ε.Φ., κ. Χριστίνας Τσιλιγκίρη:

  • Οι 4 άξονες του σχεδίου μας είναι ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, το περιβάλλον και η αναψυχή. Θέλουμε σε όλους αυτούς τους τομείς το στάδιο μας να έχει ισόρροπη ανάπτυξη, διαθέτοντας τις αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και τον περιβάλλοντα χώρα για αυτόν τον σκοπό. Το Σ.Ε.Φ. θέλουμε να αποτελέσει έναν αθλητικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και ψυχαγωγικό φάρο μητροπολιτικής εμβέλειας.
  • Δημιουργήσαμε αποθέματα εμπιστοσύνης σε υποψήφιους επενδυτές που επί σειρά χρόνων δεν υπήρχαν! Δείχνοντας τους πως υπάρχει ένα στέρεο πλάνο για την ανάπτυξη του σταδίου, προσκαλώντας τους να περπατήσουν μαζί μας στον ανανεωμένο περιβάλλοντα χώρο, καθαρίζοντας με επιμέλεια φερτά υλικά, ξερόχορτα και άλλες επικίνδυνες κατασκευές και υλοποιώντας διακριτές αισθητικές παρεμβάσεις. Με αυτόν τον τρόπο, οικοδομήσαμε μια σχέση εμπιστοσύνης με μεγάλες εταιρείες του κλάδου και μπορούμε να ελπίζουμε πως το μέλλον επιφυλάσσει ακόμη περισσότερες συνεργασίες.
  • Προχωρήσαμε, όμως, στην αναβάθμιση και των προπονητικών χώρων λαμβάνοντας συγχαρητήρια από τις οικείες ομοσπονδίες. Προσφέρουμε στον αθλητισμό το σπίτι και την αντιμετώπιση που χρειάζεται για να ανθίσει και να μας ανταποδώσει στιγμές εθνικής υπερηφάνειας.
  • Μετά την πολύ σημαντική υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πειραιά, θα προχωρήσουμε άμεσα στην παραχώρηση οικοπέδου, για να ανεγερθεί νέα κτιριακή εγκατάσταση του Πα.Πει. Συναρμόζουμε το αύριο του Σ.Ε.Φ. με την επόμενη μέρα της ακαδημαϊκής κοινότητας. Μια πραγματική μεταρρύθμιση στη συνεργασία των δημόσιων φορέων που μπορεί να δημιουργήσει προηγούμενο.
  •  Θα ολοκληρώσουμε με το Δήμο Πειραιά τη νέα προγραμματική σύμβαση για την ανάπλαση της ακτής Δηλαβέρη αξίας 4 εκ. ευρώ περίπου.
  • Προχωράμε σε συνέργειες με οργανισμούς και εθελοντικές οργανώσεις που θα καταλήξουν σε κτιριακές εγκαταστάσεις εντός της περιοχής δικαιοδοσίας μας.
  • Οραματιζόμαστε τη δημιουργία ενός σύγχρονου συνεδριακού κέντρου που θα αποτελέσει αιχμή του δόρατος του αναπτυξιακού μας οράματος.