Πατήρ Ιωάννης Σαρρής: Τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η είδηση της κοιμήσεως του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννη Σαρρή, την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, συγκίνησε χιλιάδες πιστούς τόσο στον Πειραιά, όπου διακόνησε ως Ιερέας, όσο και στην γενέτειρα του Ερμιόνη, όπου εφησύχαζε τα τελευταία χρόνια.

Η παρουσία του υπήρξε καταλυτική για όλους εκείνους που βρέθηκαν κοντά του και τους αγκάλιασε στοργικά σαν πνευματικός τους πατέρας.

Απαράμιλλη θα μείνει η μεγάλη αγάπη που έτρεφε στη θεία λατρεία, στους Αγίους της Εκκλησίας μας και στους ανθρώπους, που τους διακόνησε με αυταπάρνηση και πατρική φροντίδα και μέριμνα.

Η γνωριμία του με το πνευματικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, τον οδήγησε στην ηλικία των 48 ετών, να χειροτονηθεί Διάκονος και Πρεσβύτερος, διακονώντας στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Πειραιώς, καθ’ όλη την ιερατική του πορεία.

Υπήρξε φιλακόλουθος, φιλομόναχος, συνεχιστής της Ορθόδοξης Πατερικής παράδοσης, σταθερός και ακλόνητος σε θέματα πίστεως, πνευματικός πατέρας και εξομολόγος που ενέπνεε εμπιστοσύνη και καθοδήγησε πνευματικά χιλιάδες ψυχές.

Υπήρξε από τους πρώτους παραγωγούς του ραδιοφωνικού σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς «Πειραϊκή Εκκλησία 91,2», διακονώντας το λαό του Θεού και από αυτό το μετερίζι, για σειρά ετών.

Τον μακαριστό π. Ιωάννη, είχε τιμήσει σε ιδιαίτερη αφιερωματική εκδήλωση, ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Η εξόδιος ακολουθία

Την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε Όρθρος, θεία Λειτουργία και Τρισάγιο στη μνήμη του μακαριστού π. Ιωάννη, στο Ναό της Αγίας Άννης τον οποίο οικοδόμησε ο π. Ιωάννης στη γενέτειρά του Ερμιόνη και παρεχώρησε στην Ι. Μονή Ζούρβας, της Ύδρας. Στη συνέχεια, στον ίδιο Ναό, τελέσθηκε η εξόδιος ακολουθία.

Σε όλες τις ακολουθίες, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος συνδιακόνησε για πολλά χρόνια στον Πειραιά με τον π. Ιωάννη, εκπροσωπώντας τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Ύδρας κ. Εφραίμ και Πειραιώς κ. Σεραφείμ, που λόγω της εορτής της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου, δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν.

Παρευρέθηκαν, πολλοί κληρικοί, μοναχοί και μοναχές, τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης και πλήθος πιστών και πνευματικών τέκνων του μακαριστού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Πένθος στη Μητρόπολη Πειραιά – Εκοιμήθη ο π. Ιωάννης Σαρρής