Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος στο Νοσοκομείο Μεταξά Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Σημαντικό έργο στο Νοσοκομείο Μεταξά στον τομέα της πρόληψης 

- Εκατοντάδες καπνιστές κατάφεραν να κόψουν το κάπνισμα 

- Υπεύθυνη η Πνευμονολόγος και Συντονίστρια Διευθύντρια του Νοσοκομείου Μεταξά Αγγελική Βερυκάκη

«Κάλλιον το προλαμβάνειν  ή το θεραπεύειν», είχε τονίσει  ο Ιπποκράτης, πατέρας της σύγχρονης Ιατρικής, θέλοντας να υπογραμμίσει την αξία της πρόληψης  στη  διαφύλαξη της υγείας μας.

Το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά "ΜΕΤΑΞΑ"  πρωτοπορεί και στον τομέα της πρόληψης  εδώ και δέκα  χρόνια,  όταν ξεκίνησε η λειτουργία του Ιατρείου  Διακοπής Καπνίσματος, ενώ μέχρι σήμερα  το εν λόγω ιατρείο έχουν επισκεφθεί πάνω από 550 καπνιστές – ασθενείς κατά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Το επιστημονικό προσωπικό του Ιατρείου απαρτίζεται από:
Πνευμονολόγο
Επισκέπτρια  Υγείας
Ψυχολόγο
Διατροφολόγο

Στο Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος του Νοσοκομείου "ΜΕΤΑΞΑ'' πραγματοποιείται ο απαραίτητος  κλινικοεργαστηριακός  έλεγχος  και εφαρμόζονται  οι  ενδεδειγμένες  θεραπείες.

Η συμβολή του Ιατρείου είναι ιδιαίτερα σημαντική  καθώς,  όπως γνωρίζουμε,  το κάπνισμα συνδέεται με μια σειρά σοβαρών παθήσεων  (καρκίνο πνεύμονα και άλλων οργάνων,  χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, καρδιαγγειακά νοσήματα κλπ)  όλες  παθήσεις, οι οποίες είναι  δυνατό πρωτίστως  να προληφθούν  αλλά ακόμη και να ελεγχθούν σε σημαντικό βαθμό μετά τη διακοπή του καπνίσματος.

Όσο αφορά στην τρέχουσα πανδημία από τον νέο  κορωνοϊό,  το κάπνισμα συσχετίζεται  με αυξημένο κίνδυνο σοβαρής νόσου και με ανάγκη για μηχανική υποστήριξη.

Το Ιατρείο, για το οποίο υπάρχει  ανάρτηση σε σχετικό  χώρο  της  ιστοσελίδας του Υπουργείου Υγείας (www.moh.gov.gr),  είναι  επισκέψιμο κατόπιν ραντεβού.