ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – Επόμενη μέρα: Όλο το σχέδιο για τα Νοσοκομεία του ευρύτερου Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


  • Συνάντηση της Υποδοικήτριας 2ης ΥΠΕ Μαρίας Δίπλα με τους Αναπληρωτές Διοικητές των Νοσοκομείων
  • Η επόμενη μέρα και η καθοριστική συμβολή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών
  • Ο σημαντικός ρόλος των Αναπληρωτών Διοικητών

Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση της Υποδοικήτριας της 2ης ΥΠΕ κ. Μαρίας Δίπλα, με τους Αναπληρωτές Διοικητές των Νοσοκομείων του ευρύτερου Πειραιά και σε απόλυτη συνεννόηση με τον Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου κ. Χρήστο Ροϊλό.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από ένα σύντομο απολογισμό σχετικά με τα πολύ καλά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού (υπενθυμίζεται ότι οι Αναπληρωτές Διοικητές ανέλαβαν αρχικά την ευθύνη για τη «θωράκιση» των Νοσοκομείων απέναντι στην πανδημία με λήψη έκτακτων μέτρων) ενώ το βασικό θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) ιδίως κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, αλλά και ενόψει ενδεχόμενου δεύτερου κύματος κορωνοϊού το Φθινόπωρο.

Ακούστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις σχετικά με την αυτονομία των ΤΕΠ, στατιστικά δεδομένα, χωροταξικό, ιδιαιτερότητες του κάθε νοσοκομείου, προτάσεις βελτιστοποίησης του τρόπου λειτουργίας, τον θεσμικό ρόλο των Αναπληρωτών Διοικητών και πολλά ακόμα.

Με πρωτοβουλία της κ. Δίπλα, καθιερώνεται η συνάντηση των Αναπληρωτών Διοικητών σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να συζητιούνται θέματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες τους αλλά και στη λήψη πρωτοβουλιών, με σκοπό την επίτευξη σημαντικού έργου στα Νοσοκομεία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Αναπληρωτές Διοικητές των Νοσοκομείων: Αττικόν κ. Κοσμίδης, Γενικό Κρατικό Νίκαιας κ. Μύτογλου,  Τζάνειο κ. Γουζούασης, Ασκληπιείο κ. Βουγιουκλάκης, Μεταξά κ. Ευσταθόπουλος, ΨΝΑ κ. Δούρος, Θριάσιο κ. Πιλάλης και Δυτικής Αττικής κ. Βρύνα.