ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα – Δείτε τον πίνακα


– Μέσα σε διάστημα 10 ημερών διπλασιάστηκαν τα κρούσματα του κορωνοϊού στον Πειραιά 

– Αναλυτικά ο πίνακας με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά Περιφερειακή ενότητα

Την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα αποτυπώνει η τελευταία έκθεση του υπουργείου Υγείας που εκδόθηκε την Κυριακή 29 Μαρτίου.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς ο αριθμός των κρουσμάτων ανέβηκε στα 56, μετά την ανακοίνωση επιβεβαιωμένου κρούσματος σε δομή αστέγων της UNESCO. 

Όπως θα δείτε και στον πίνακα παρακάτω, ο Πειραιάς βρίσκεται στην τρίτη θέση της λίστας, μια ανάσα πριν την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής με 57 κρούσματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πειραιάς και οι «γειτονιές» του (Νίκαια, Κορυδαλλός, Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Πέραμα κλπ) γειτνιάζουν με την Αθήνα, που είναι το επίκεντρο της πανδημίας στην Ελλάδα, άρα είναι εξίσου λογικό τα γύρω προάστια να επηρεάζονται περισσότερο, δεδομένου και του μεγάλου πληθυσμού τους.

Δείτε το σχετικό πίνακα: 

Η πορεία των κρουσμάτων στον Πειραιά
Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά ξεκίνησε στις 20 – 3- 2020 με 19 επιβεβαιωμένα κρούσματαστην πρώτη επίσημη επιδημιολογική 
έκθεση για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας.
Μόλις δύο ημέρες μετά, καταγράφηκαν άλλα τρία νέα περιστατικά 
και έφτασαν συνολικά τα 22 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην 
ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.
 Στις 24 Μαρτίου είχαν καταγραφεί συνολικά 28 κρούσματα 
στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση σήμερα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 56.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά υπολογίζεται ότι είναι μεγαλύτερος, αν λάβει κανείς υπόψη τις εκτιμήσεις των ειδικών ότι ο αριθμός των ασθενών είναι πολλαπλάσιος από τα επισήμως επιβεβαιωμένα περιστατικά.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: