Συνελήφθη ο αυτοαποκαλούμενος «αναρχικός πρόσφυγας» που ζητούσε να οπλιστούν οι μετανάστες στον Έβρο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ο αυτοαποκαλούμενος «αναρχικός πρόσφυγας» από το Ιράν που ζητούσε να οπλιστούν οι μετανάστες στον Έβρο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Ιρανός καλούσε μετανάστες και πολίτες σε ένοπλη εξέγερση προκειμένου να βοηθήσουν τους μετανάστες στα σύνορα του Έβρου να περάσουν στην Ελλάδα. «Οι σφαίρες είναι ο μόνος τρόπος να ανοίξουν τα σύνορα για όλους τους μετανάστες» έγραφε σε κείμενό του που είχε δει το φως της δημοσιότητας στα social media και σε ιστοσελίδες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στο κείμενό του περιέγραφε επίσης πώς έφτασε στην Ελλάδα και σημείωνε πως «εμείς, οι μετανάστες, που βρισκόμαστε μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να είμαστε ήσυχοι και πρέπει να βγούμε στους δρόμους μαζί με τους ντόπιους ενάντια σε ό,τι συμβαίνει στα σύνορα Τουρκίας - Ελλάδας».

Η Αντιτρομοκρατική τον εντόπισε την Κυριακή στην Κυψέλη και τον συνέλαβε, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως διατηρούσε σχέσεις με καταζητούμενο για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Το αδίκημά του χαρακτηρίζεται ως πλημμέλημα, εμπίπτει όμως στον αντιτρομοκρατικό νόμο και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.