ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τα Νοσοκομεία του Πειραιά στην πρώτη γραμμή – Ήρωες της καθημερινότητας γιατροί & νοσηλευτές!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- «Φρούρια» έναντι του Κορωνοϊού θυμίζουν τα Νοσοκομεία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά 

- Πολύ καλή οργάνωση στα νοσοκομεία αναφοράς αλλά και στα υπόλοιπα νοσοκομεία

- Αυτοθυσία και ηρωικό φρόνημα χαρακτηρίζει το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπόν προσωπικό των Νοσοκομείων

- Ύψιστη προτεραιότητα η διαφύλαξη της υγείας νοσηλευόμενων, προσωπικού και η παροχή άρτιων υπηρεσιών σε ασθενείς με κορωνοϊό και όχι μόνο

- «Η μάχη αυτή πρέπει να κερδηθεί» το κοινό μήνυμα Υπουργείου Υγείας, 2ης ΥΠΕ, Διοικήσεων και εργαζομένων

- Το μόνο που απαιτείται από τους πολίτες είναι να ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙ

Σαν καλοκουρδισμένη μηχανή φαίνεται να δουλεύει η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιά, έχοντας στην επίβλεψης της 2 νοσοκομεία αναφοράς και νοσηλείας για κορωνοϊού (ΑΤΤΙΚΟΝ, Θριάσιο & Αγία Βαρβάρα), το «Αγία Βαρβάρα» που αλλά και μερικά από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας (Κρατικό Νίκαιας, Αντικαρκινικό Μεταξά, Ασκληπιείο & Τζάνειο, όπως και όλα τα Νησιά του Αιγαίου).

Οι αποφάσεις σύμφωνα και με την καθοδήγηση του Υπουργείου Υγείας πάρθηκαν από νωρίς, προκειμένου να υπάρχει ο μεγαλύτερος βαθμός ετοιμότητας για τη «μάχη» που έχει ξεκινήσει.

Το φρόνημα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που καλείται να δώσει τη «μάχη» στην πρώτη γραμμή παραμένει υψηλό, αν και όλοι γνωρίζουν πως τα δύσκολα είναι μπροστά μας!

Είναι συγκινητικές οι εικόνες των ηρώων της καθημερινότητας - γιατρών και νοσηλευτών - οι οποίοι δεν παίζουν απλά τον ρόλο του θεραπευτή, αλλά και του γονιού, του αδερφού, του φίλου, στην προσπάθειά τους να στηρίξουν τους συμπολίτες μας που αγωνιούν.

Οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων βρίσκονται στο πλευρό εργαζομένων και νοσηλευόμενων , ενώ έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, προκειμένου να καταγραφεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μετά το πέρας της «μπόρας».

Ιδιαίτερη πρόνοια και για τις ευπαθείς ομάδες  συμπολιτών μας - οι οποίοι είτε βρίσκονται σπίτι είτε νοσηλεύονται - πρέπει να νιώθουν ασφαλείς, αρκεί να τηρούν τις οδηγίες των ειδικών.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στο προσωπικό των ΤΕΠ και της πύλης κάθε νοσοκομείου, οι οποίοι καθημερινά διασφαλίζουν την τήρηση των αυστηρών μέτρων που έχουν ληφθεί και τη σωστή διαλογή των ασθενών που προσέρχονται, προκειμένου να περιοριστεί ακόμα περισσότερο - έως να μηδενιστεί - ο κίνδυνος διασποράς του ιού εντός των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Και βεβαίως ακόμα πιο ειδική αναφορά αξίζουν οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία του ευρύτερου Πειραιά που «σηκώνουν πρώτοι το βάρος του κορωνοϊού», εννοώντας το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αττικόν, το Θριάσιο Ελευσίνας και το προσφάτως ανακαινισμένο Νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα που σε χρόνο ρεκόρ κατασκεύασε πτέρυγα με πάνω από 50 κλίνες για νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό.

Η στάση ευθύνης των Πειραιωτών, σε συνάρτηση με τα έγκαιρα μέτρα που έχουν ληφθεί και την κατάσταση ετοιμότητας των νοσοκομειακών, μας κάνουν να αισιοδοξούμε ότι δε θα ζήσουμε μέρες Ιταλίας στον ευρύτερο Πειραιά... αυτό όμως εξαρτάται πρωτίστως από εμάς που το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να «ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» για λίγες μέρες ακόμα !