ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Συγκίνηση στο «Ελ. Βενιζέλος» – Έκλαιγαν Έλληνες που επέστρεψαν από Λονδίνο


Συνεχείς είναι οι προσπάθειες των υπηρεσιών του υπουργείου Εξωτερικών και του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας υπό τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά, προκειμένου να συντονίσει τον επαναπατρισμό των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στο εξωτερικό και επιθυμούν να επιστρέψουν, καθώς η μία μετά την άλλη οι χώρες προχωρούν σε απαγορεύσεις πτήσεων προκειμένου να περιορίσουν τη μετάδοση του κορονοϊού.

Την Παρασκευή (20/03) τρεις πτήσεις με συνολικά 400 Έλληνες έφτασαν από το Λονδίνο στην Αθήνα.

Δάκρυα απόγνωσης και ανησυχία κυρίευσαν αρκετούς από τους Έλληνες που έφτασαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

koronoios-venizelos4.jpg

«Σοκάρεσαι, ανατριχιάζεις και βουρκώνουν τα μάτια σου σε μισό δευτερόλεπτο όταν ακούς από το μεγάφωνο του αεροδρομίου «ευχόμαστε να είστε υγιείς»» είπε με τρεμάμενη φωνή στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ένας από τους Έλληνες που επέστρεψε από τη Βρετανία.

«Στην Ελλάδα υπάρχουν καλύτερα προληπτικά μέτρα από την Αγγλία», τόνισε ένας άλλος επιβάτης και πρόσθεσε: «Δεν υπήρχε στη Βρετανία έλεγχος, ο περισσότερος κόσμος δεν φορά ούτε γάντια ούτε και μάσκες. Στο αεροπλάνο όλοι φορούσαμε μάσκες, ο έλεγχος ήταν πολύ καλός στο Ελευθέριος Βενιζέλος», προσέθεσε.

Σημειώνεται πως όσοι επέστρεψαν στη χώρα μας, θα μείνουν για 14 ήμερες σε καραντίνα κατ’ οίκον. Παράλληλα, θα εφαρμοστεί ο αυστηρός έλεγχος για την τήρηση του περιορισμού τους στο σπίτι.