2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιά και Αιγαίου: Με επιτυχία και μαζική συμμετοχή η ημερίδα για τα Επείγοντα Περιστατικά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά και Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η ημερίδα με τίτλο «Βέλτιστες Πρακτικές Λειτουργίας των Τ.Ε.Π.» (τμήματα επειγόντων περιστατικών).

Τους προσκεκλημένους υποδέχτηκε ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ κ. Χρήστος Ροϊλός με ένα σύντομο χαιρετισμό, τόσο στους παρευρισκόμενους, όσο και στους «διαδικτυακά παρευρισκόμενους» από 4 νοσοκομεία του Αιγαίου.

Ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ κ. Χρήστος Ροϊλός

Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΠ

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών λειτουργίας των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) των Νοσοκομείων, που υπάγονται στη Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου.

Ειδικότερα, παρουσιάστηκαν οι πρακτικές, οι οποίες εφαρμόζονται στα Τ.Ε.Π. με την πλέον μακρόχρονη εμπειρία, με στόχο να καταρτιστούν συγκεκριμένες προτάσεις, μέσω της διαλογικής συζήτησης που αναμένεται να αναπτυχθεί μεταξύ των εκπροσώπων των άμεσα εμπλεκόμενων φορέων.

Απώτερη επιδίωξη του όλου εγχειρήματος, είναι η εφαρμογή ενός ομοιογενούς κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας που έχει κριθεί σκόπιμο να διέπει τα Τ.Ε.Π. στο σύνολό τους.

Τα προσδοκώμενα αποτελέσματα αφορούν στην αναβάθμιση της λειτουργία τους, καθώς και τη διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε η ημερίδα ήταν κατάμεστη από παλαιούς και νέους διοικητές νοσοκομείων, ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζονται στα ΤΕΠ, καθώς και καθηγητές Ιατρικής και Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ το παρών έδωσε και ο Βουλευτής και Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής Βασίλης Οικονόμου.

Η ημερίδα διήρκησε περίπου 5 ώρες, ενώ δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να προβούν σε πλήθος διευκρινιστικών ερωτήσεων και εκτενούς συζήτησης γύρω από το μείζον θέμα της ορθής λειτουργίας των ΤΕΠ και τις παραμέτρους που την επηρεάζουν.

Η διοργάνωση της ημερίδας και η φιλοξενία εκ μέρους Διοίκησης και εργαζομένων της 2ης ΥΠΕ ήταν άψογη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ