Εξηγήσεις του Piraeus Press σχετικά με τις κ.κ. Λάμπρου και Παναγοπούλου του ΕΕΠ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Εξώδικη διαμαρτυρία απέστειλαν οι δυο εργαζόμενες του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά στο Piraeus Press

- Αναφέρονται σε σχετικό ρεπορτάζ του Piraeus Press που τις αφορά και αιτούνται αποκατάστασης της τιμής και της υπόληψής του... αλλιώς θα προβούν σε μηνυτήρια αναφορά

- Δείτε τι αναφέρουν οι κ.κ. Λάμπρου (Διευθύντρια ΕΕΠ) και Παναγοπούλου (Ιδιαιτέρα Προέδρου) στην εξώδικη διαμαρτυρία τους και την απάντηση του Piraeus Press

...του Εκδότη Piraeus Press, Σαράντου Ευσταθόπουλου

Αρχικά θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, προς αποφυγή παρεξηγήσεων και για να καταστεί απολύτως ξεκάθαρο, ότι ουδέν το προσωπικό υπάρχει μεταξύ ημών και των δυο εργαζομένων του ΕΕΠ.

Ως εκ τούτου, ουδεμία πρόθεση είχαμε να τις θίξουμε όπως αναφέρουν στην εξώδικη διαμαρτυρία τους, παρά μόνο να αναδείξουμε μια σειρά από γεγονότα, στα οποία και οι δυο παίζουν ή ενδεχομένως να έχουν παίξει ρόλο, λόγω των καθηκόντων που ασκούν στην υπηρεσία που ανήκουν.

Εάν λοιπόν θεωρούν ότι θίγονται από τον τρόπο που εκφράζουμε τη ροή των γεγονότων, ζητούμε δημοσίως συγγνώμη.

Πάντως σε καμία περίπτωση εμείς δεν έχουμε  ούτε την πρόθεση ούτε την αρμοδιότητα να «απαγγείλουμε κατηγορίες» ή ακόμα περισσότερο να καταδικάσουμε κάποιον συμπολίτη μας.

Ο δικός μας ρόλος περιορίζεται στην ανάδειξη δημοσιογραφικών θεμάτων, και στο πλαίσιο αυτό θέτουμε ερωτήματα αναμένοντας απαντήσεις τις οποίες σαφώς θα δημοσιοποιήσουμε (όπως πράξαμε και στο εν λόγω ρεπορτάζ για το οποίο και εστάλη το εξώδικο).

Θεωρούμε λοιπόν ότι δια των προαναφερομένων, αποκαθίσταται πλήρως η τιμή και η υπόληψη των δυο κυριών, δεδομένου ότι γίνεται ξεκάθαρος ο σκοπός που εξυπηρετούν τα δημοσιεύματα του Piraeus Press γενικότερα, αλλά και ειδικά σε ό,τι αφορά τις κ.κ. Λάμπρου και Παναγοπούλου.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ PIRAEUS PRESS ΕΠΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ

Έχει ιδιαίτερη σημασία όμως - για να γίνει ξεκάθαρο και στους αναγνώστες μας - να δοθούν συγκεκριμένες δημόσιες απαντήσεις από την πλευρά μας, ώστε να υπάρξει απόλυτη αποκατάσταση των δυο κυριών, έχοντας παράλληλα πάντα ως γνώμωνα να λάμψει η αλήθεια.

Αρχικά, σχετικά με τις φωτογραφίες των δυο κυριών, πρέπει να αναφερθεί ότι εντοπίστηκαν με αναζήτηση στο διαδίκτυο, δεδομένου ότι έχουν ανοικτό το προφίλ τους στο Facebook, ενώ ούτε «παραμορφώθηκαν» ούτε «επεξεργάστηκαν - μονταρίστηκαν» προκειμένου να τους δοθεί μια υβριστική ή συκοφαντική ή ντροπιαστική διάσταση.

Στα πλαίσια του ρεπορτάζ και της έρευνας, τοποθετήθηκαν αυτούσιες στο άρθρο, ώστε να απεικονίζονται τα πρόσωπα των δυο κυριών ως έχουν. Εκτός αν θεωρείται ότι οι δικές τους φωτογραφιές θιγούν την τιμή και την υπόληψή τους!

Ψευδώς αναφέρεται στο εξώδικο (πιθανότατα προς δημιουργία εντυπώσεων ή από τυπογραφικό λάθος) ότι ο υπογραφών απουσίαζε για 5 μήνες από τα ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, καθώς όπως προκύπτει, το διάστημα απουσίας του ήταν 3 μήνες σύμφωνα με την επίσημη επιστολή του ΕΕΠ, η οποία απεστάλη με καθυστέρηση μηνών στον παραλήπτη (σε 3 κανονικά ΔΣ με απαρτία δηλαδή μιας και το όργανο συνεδριάζει μια φορά το μήνα).

Σχετικά με τις συνομιλίες του υπογράφοντος το παρόν άρθρο, με τις δυο κυρίες που εκπροσωπούν το ΕΕΠ, τονίζεται και αναδεικνύεται το ζήτημα της καθυστερημένης ενημέρωσης (με καθυστέρηση μηνών μάλιστα), που αποτελεί ευθύνη των υπηρεσιών του ΕΕΠ, τις οποίες διευθύνει η κ. Λάμπρου.

Τα όσα αναφέρονται στις αποκαλύψεις του Piraeus Press αφορούν και άλλα μέλη του ΔΣ του ΕΕΠ που φημολογείται ότι έχουν διαγραφεί και δεν έχουν ενημερωθεί ακόμα, μήνες μετά τη φημολογούμενη διαγραφή τους.

Στην απάντηση ότι τα ΕΛΤΑ ευθύνονται για το γεγονός αυτό, η απάντηση του υπογράφοντος το παρόν άρθρο ήταν να δοθούν άμεσα στη δημοσιότητα το απόκομμα της πρώτης αποστολής που ισχυρίζεται η κ. Λάμπρου ότι έγινε μέσω των ΕΛΤΑ (δεν έχει σταλεί το σχετικό απόκομμα ακόμα) όπως και η διατύπωση του εύλογου ερωτήματος γιατί δεν υπήρξε ηλεκτρονική ενημέρωση όπως γίνεται τόσο με τις προσκλήσεις για τα ΔΣ όσο και σε άλλες περιπτώσεις.

Τέλος, σχετικά με τη διατύπωση περί δήθεν απειλών από το Piraeus Press, αναρωτιόμαστε πόσο πειστικό μπορεί να είναι ένα τέτοιο επιχείρημα, όταν όσα αναφέρουμε διατυπώνονται δημόσια... Εκτός αν οι δυο κυρίες εκλαμβάνουν την άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος ως «απειλή» και προτιμούν τα ΜΜΕ να μη διατυπώνουν ελεύθερα τις απόψεις, τα ερωτήματα και τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, προκειμένου να έρθει στο φως η αλήθεια.

Ως οφείλουμε λοιπόν εμείς θέτουμε δημόσια ερωτήματα και πληροφορίες που λαμβάνουμε από μια σειρά πηγών μας και αναμένουμε υπεύθυνες απαντήσεις από τους πλέον αρμόδιους, που δεν είναι άλλοι από τη διοίκηση και τα στελέχη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΒΕΒΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ PIRAEUS PRESS ΟΥΤΕ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ, ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΗΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΦΙΜΩΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗ 10ΕΤΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ.

Κλείνοντας, θα τονίσουμε για ακόμη μια φορά, οτί ουδέποτε επιχειρήσαμε να συκοφαντήσουμε ή να προσβάλουμε ηθελημένα ή άθελά μας καμία εκ των δυο κυριών, παρά μόνο να αναδείξουμε μια σειρά από γεγονότα που απεικονίζουν κάποιες προβληματικές καταστάσεις που ενδεχομένως θα πρέπει να διερευνηθούν από τις αρμόδιες κρατικές αρχές.

Για αυτό το λόγο, έχουν ζητηθεί συγκεκριμένα στοιχεία από τη διευθύντρια του ΕΕΠ και την Ιδιαιτέρα του Προέδρου, οι οποίες διαχειρίζονται το μειλ του Επιμελητηρίου (αν κρίνουμε από τις απαντήσεις που λαμβάνουμε από τις δυο τους), που θα συνδράμουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Το Piraeus Press παραμένει στη διάθεσή τους για δημοσίευση οποίας θέσης ή άποψης πιστεύουν ότι θα συνδράμει στη διαλεύκανση των θεμάτων που αναφέρονται στα ρεπορτάζ μας, όπως επίσης και στην πλήρη αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής τους, αν θεωρούν ότι το παρόν άρθρο δεν είναι αρκετό.

Με τη σειρά μου, ως θιγόμενος, Εκδότης, συντάκτης και μέλος του ΔΣ του ΕΕΠ, διατηρώ ακέραιο το δικαίωμα της άσκησης κάθε νόμιμου ένδικου μέσου για την υπεράσπιση της τιμής και της υπόληψής μου, αλλά και της φήμης του κορυφαίου ενημερωτικού μέσου του Πειραιά και ένα εκ των κορυφαίων διαδικτυακών ΜΜΕ της χώρας.