ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Έρχονται μηνύσεις για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Ενώ οδεύουμε προς την καταμέτρηση του 100% των σταυρών προτίμησης των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων Πειραιά 

- Έντονη κινητικότητα και κατάθεση ενστάσεων και μηνύσεων τις επόμενες μέρες για την εκλογική διαδικασία στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Piraeus Press, γράφονται ήδη οι ενστάσεις και οι μηνυτήριες αναφορές για εξόφθαλμες παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας, η οποία προβλέπει βαριές ποινές για υποψήφιους που την αγνόησαν επιδεικτικά.

Πρόκειται για συνέχιση του προεκλογικού αγώνα υποψηφίων ακόμα και το Σάββατο 25 Μαΐου 2019, μια μέρα πριν τις εκλογές, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω μηνυμάτων και μέιλ, αλλά και για μαζική αποστολή μηνυμάτων (sms) από θεσμικούς παράγοντες και όχι μόνο, για την υποστήριξη συγκεκριμένων υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων.

Καθώς επίσης και για ζητήματα εκλογικών δαπανών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες μέρες είχαν προηγηθεί συγκεκριμένα περιστατικά που προϊδέαζαν για αυτή την εξέλιξη.

Τονίζεται ότι η κείμενη νομοθεσία προβλέπει έκπτωση του εκλεγμένου από το αξίωμα.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη τουλάχιστον 2-3 υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πειραιά βρίσκονται σε επικοινωνία, προκειμένου να κινήσουν από κοινού τη διαδικασία.

Ενώ μαθαίνουμε ότι ίδιο ζήτημα προκύπτει και σε επίπεδο Δημοτικών Εκλογών σε συγκεκριμένους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας του Πειραιά.

Περισσότερες εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες μέρες.