ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Συμμετοχή Δροσουλιτών στην 1η Γιορτή Παράδοσης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Γιορτή Παράδοσης στην οποία συμμετείχε και το κρητικό Σωματείο «Δροσουλίτες»

- Η γιορτή έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις «Ημέρες Θάλασσας» του Πειραιά 

…του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Το σωματείο για την Κρητική Ιστορία, Παράδοση και Λαογραφία «οι Δροσουλίτες» και ο Σύλλογος Ασηγωνιωτών Αττικής «ο Παύλος Γύπαρης», αποδεχόμενοι την πρόσκληση της Ένωσης Απανταχού Μανιατών συμμετείχαν στην 1η Γιορτή Παράδοσης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις «Ημέρες Θάλασσας», που άνοιξε τις πόρτες της το Σάββατο 4 Μαΐου και την Κυριακή 5 Μαΐου 2019.

Από τις 10:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ και τις δύο μέρες στο Πασαλιμάνι στήθηκε μια μεγάλη πολιτιστική και λαογραφική γιορτή με μουσικοχορευτικά δρώμενα με γεύσεις, αρώματα, χορούς και ακούσματα από όλη την Ελλάδα.

Μέσω αυτής της εκδήλωσης, υπήρξε γνωριμία μεταξύ πολλών ανθρώπων από διάφορα εθνοτοπικά σωματεία και η ανάπτυξη φιλίας με την υπόσχεση για μελλοντική συνεργασία.

Οι Δροσουλίτες ευχαριστούν  ιδιαίτερα την Ένωση Απανταχού Μανιατών για την παραχώρηση του περιπτέρου και τη ζεστή φιλοξενία, τους φίλους από την Ένωση Αντικυθηρίων, την Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων, την Ομοσπονδία Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων, την Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων, την Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου και το Σύνδεσμο Γυναικών Κρήτης-Νήσων Αιγαίου.

Ευχαριστούν επίσης, τους φίλους που πλαισίωσαν μουσικά την εκδήλωση και τις 2 μέρες:
τον Μανώλη Αγγελάκη και τον Νίκο Κεχαγιαδάκη που ήρθαν από τα Χανιά για το σκοπό αυτό, καθώς και τον Μανώλη Κλάδο, τον Ηλία Νικηφοράκη, τον Γιάννη Μπασκάκη και τον Αρτέμη Δρανδάκη.

Ακόμη ευχαριστούν όλους όσους επισκέφθηκαν το περίπτερό τους και ειδικά τα μέλη του Σωματείου που στήριξαν με την παρουσία τους και την ψυχή τους αυτή την δράση.