ΠΑΤΟΥΛΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Συνάντηση με ΣΙΤΑΠ – Δείτε τι συζήτησαν

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση Πατούλη και Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Πειραιά (ΣΙΤΑΠ)

- Συζητήθηκαν βασικά ζητήματα του κλάδου και του Πειραιά

Πατούλης: «Αναγκαία η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου προκειμένου να επιτευχθεί η θωράκιση του κλάδου και η προστασία του από φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού»

Με την αντιπροσωπία του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Πειραιώς συναντήθηκε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης Ο Πρόεδρος του ΣΙΤΑΠ, Τάσος Δαμιανίδης, μαζί με τον Ταμία Ιωάννη Τσακίρη, αναφέρθηκαν σε βασικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Παρών στη συνάντηση και ο Εκδότης του Piraeus Press και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Πειραιά Σαράντος Ευσταθόπουλος.

Μεταξύ άλλων έκαναν λόγο για υποκλοπή του συγκοινωνιακού έργου των ταξί από επαγγελματίες και επιχειρήσεις άλλων κλάδων.

Όπως κατήγγειλαν τέτοιου είδους φαινόμενα είναι υπό την ανοχή του κράτους, ενώ την κατάσταση επιτείνει και το νομοθετικό πλαίσιο το οποίο παρουσιάζει σημαντικά κενά.

Επιπλέον ζήτησαν τη θεσμοθέτηση λειτουργίας δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου για υποθέσεις που απασχολούν τον κλάδο.

Με τον τρόπο αυτό, όπως υποστήριξαν θα διασφαλιστεί ότι τα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια θα λειτουργούν με μεγαλύτερη διαφάνεια και με ταχύτερες διαδικασίες.

Τη συζήτηση απασχόλησαν θέματα κρουαζιέρας και ζητήματα που αφορούν στην οριοθέτηση σημείων επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει αλλαγή του θεσμικού πλαισίου προκειμένου να επιτευχθεί η θωράκιση του κλάδου από φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι από τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής θα λάβει όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να διασφαλιστούν συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού με κανόνες και συγκεκριμένο πλαίσιο.

Επίσης διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία του ΣΙΤΑΠ ότι θα συνεργαστεί μαζί τους για να βρεθούν λύσεις σε πρακτικά ζητήματα που αφορούν στον κλάδο.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΤΟΥΛΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Ο Σαράντος Ευσταθόπουλος στην πρώτη γραμμή

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ: Συνάντηση Σεραφείμ με Σαράντο Ευσταθόπουλο

ΠΑΤΟΥΛΗΣ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ: Αυτός είναι ο Εκδότης του Piraeus Press Σαράντος Ευσταθόπουλος