Συγχαρητήρια στην ομάδα ΔΙΑΣ Πειραιά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Το προσωπικό του Τ.Α. Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη και η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά εκτέλεσαν για μια ακόμη φορά με επιτυχία το καθήκον τους

- Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά συγχαίρει το προσωπικό για την ανδρεία που επέδειξε. 

…του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά προβάλλει και συγχαίρει δημόσια το προσωπικό του Τ.Α. Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, τους συναδέλφους της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά, αλλά και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και τους συναδέλφους, όπου έπειτα από άριστη συνεργασία και επαγγελματισμό κατόρθωσαν και συνέλαβαν τρεις (03) αλλοδαπούς υπηκόους εκ των οποίων ο ένας ανήλικος στην περιοχή της Νίκαιας.

Βραδινές ώρες της 20-03-2019, κατόπιν προσαγωγής-σύλληψης των ανωτέρω στο Τ.Α Νικαίας-Αγ. Ι. Ρέντη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Πειραιά και ένεκα προανάκρισης όπου διενεργήθηκε από αστυνομικούς του ανωτέρου Τμήματος Ασφάλειας, σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατά συναυτουργία και εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και απόπειρα αυτών καθώς για 382 Διακεκριμένες περιπτώσεις Φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και για παράβαση Περί όπλων. Οι εν λόγω από εξαμήνου τουλάχιστον ενώθηκαν, συγκρότησαν δομημένη ομάδα με διακριτούς ρόλους, ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και με την μέθοδο ρίψης αντικειμένων ήτοι πέτρας, μεταλλικά καπάκια μετρητών ΕΥΔΑΠ, έθραυαν την γυάλινη θύρα καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Νίκαιας, των Καμινίων, του Κορυδαλλού, του Πειραιά, εισέρχονταν εντός και αφαιρούσαν ταμειακές μηχανές και εμπορεύματα, εκμεταλλευόμενοι την μικρόσωμη σωματική τους διάπλαση. Ειδικότερα εξιχνιάσθηκαν είκοσι έξι -26- περιπτώσεις κλοπών καταστημάτων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Πρέπει η κοινωνία να γνωρίζει ότι το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. παρά τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και μέσα, την καταπόνησή του από την τεράστια έλλειψη σε ανθρώπινο δυναμικό στις υπηρεσίες που έχει ως αποτέλεσμα την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων του, υπερβάλλει εαυτόν για την ασφάλεια του πολίτη και της περιουσίας του.

Επιβάλλεται, η πολιτική και φυσική ηγεσία και όλοι οι αρμόδιοι φορείς, επιτέλους να δώσουν άμεσα λύσεις στα τρέχοντα και σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν το αστυνομικό προσωπικό και ιδιαίτερα αυτά των ελλείψεων τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή και μέσα.