ΑΓΑΠΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΖΩΗΣ: Σπουδαίο έργο «χτισμένο» με πλαστικά καπάκια!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Ένας σύλλογος με γνώμονα την αγάπη για τον συνάνθρωπο 

- Κύριες δράσεις του η στήριξη ατόμων με ειδικές ανάγκες και η πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων 

…του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Τον Μάρτιο του 2018 μία ομάδα ευαισθητοποιημένων ατόμων με αγάπη ,προσφορά και αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο με ιδιαιτερότητες ίδρυσαν τον Πανελλήνιο μη κερδοσκοπικό σύλλογο ΑΓΑΠΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΖΩΗΣ με έδρα το Πέραμα. Σκοπός του συλλόγου είναι η πρόσφορα βοήθειας και ανακούφισης σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά κινητικά προβλήματα τα οποία προήλθαν είτε από τροχαία ατυχήματα είτε από άλλες αιτίες.

Η ομάδα δεν παίρνει επιχορηγήσεις και δεν έχει έσοδα από το κράτος. Σαν σύλλογος, στηρίζει με την βοήθεια όλων, συνανθρώπους μας με ιδιαιτερότητες που έχουν κάθε δικαίωμα στην ζωή. Έχει παραδώσει έντεκα αναπηρικά αμαξίδια, απλού και ειδικού τύπου στους δώδεκα αυτούς μήνες λειτουργίας του. Προσπαθεί στον μέγιστο βαθμό να βοηθήσει, όσο μπορεί, με το να παρέχει αναπηρικά αμαξίδια σε συνανθρώπους μας που δεν μπορούν, χωρίς αυτά, να έχουν μια ομαλή και φυσιολογική διαβίωση.

Οι δράσεις του συλλόγου δεν περιορίζονται μόνο στην προσφορά αναπηρικών αμαξιδίων. Μία πολύ σημαντική δράση του είναι η πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων. Τα μέλη του συλλόγου διοργανώνουν επιστημονικές και ενημερωτικές ημερίδες στα σχολεία σχετικά με την κυκλοφοριακή αγωγή.

Μάλιστα μετά από πρόσκληση του κ. Ουρσουζίδη (Πρόεδρος Επιτροπής Τροχαίων Ατυχημάτων της Βουλής) τα μέλη του συλλόγου έχουν παρουσιάσει στη Βουλή των Ελλήνων, τις θέσεις και τις προτάσεις τους για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων. Στόχος είναι να διδάσκεται 1 ώρα την εβδομάδα μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής – παιδείας σε όλα τα σχολεία.

Άλλες δράσεις του συλλόγου είναι:

- Συγκρότηση εθελοντικών ομάδων και τομέων δράσεων σε όλη την Ελλάδα.

- Δημιουργία κοινωνικού παντοπωλείου.

- Διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων, χοροεσπερίδων, συναυλιών κλπ.

- Φιλοξενία σε διάφορες περιοχές της χώρας μας ατόμων με ειδικές ανάγκες με την διοργάνωση  ομαδικών εκδρομών.

- Έκδοση και διακίνηση σχετικού εντύπου και διαδικτυακού υλικού.

Ο σύλλογος ΑΓΑΠΗ-ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΖΩΗΣ  θα είναι πάντα δίπλα σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν είτε κινητικά προβλήματα είτε οποιαδήποτε άλλη ιδιαιτερότητα γιατί έχουν κάθε δικαίωμα στην ζωή.

Όλοι είμαστε διαφορετικοί όλοι είμαστε ίσοι.